Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Más is úgy érzi, hogy szűkül...

Más is úgy érzi, hogy szűkül a kör?

Figyelt kérdés

Amióta belevetettem magam a helyes táplálkozás témakörébe egy csomó pro és kontra érvvel találkozom. Már lassan azt sem tudom mit ehetek. Fogyni szeretnék de tápláló ételekkel, hogy ne éhezzen a szervezetem, 6/18 időablakban, rengeteg orvos javasolja inzulinrezisztencia esetén is.

Főtt tojást ettem gyakrabban, amitől a koleszterinszintem magas lett (valszeg attól)

Sok gyümölcsöt ettem, mert eddig úgy tudtam egézséges. Kiderült, hogy kifejezetten káros a fruktóz. A fehér rizs tulajdonképpen üres kalória mert az értékes részét lefejtik róla mielőtt eladják. Ne egyek feldolgozott húsokat, pl. virsli, parízer. Ez oké

Nem tudom brokkoli avokádó nem ízlik, se a tofu ezeknek semmi íze. Van valakinek bevált receptje, van gyüjtőoldal, h miket ehetek, esetleg receptekkel? Mozgok is mellette nem csak diétázom.

2020. szept. 15. 21:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
88%

10-es, nem hülyeség, a kérdező beteg, s a problémáján sokat segíthet az időszakos böjt, ezt sokan tapasztalták is. Lehet, hogy elég lenne neki 14órás böjt is, de ő ezt választotta, majd kiderül, mennyire bírja.

Mivel olyan anyagcsere-betegsége van, aminél a szénhidrát a mumus, így sajnos nem lehet engedékeny, figyelnie kell nagyon.

2020. szept. 16. 11:51
 12/16 anonim ***** válasza:
32%
Végül kiderül,hogy csak a buta dietetikusoknak van igaza,akik azt vallják,hogy normálisan kell enni.Gyümölcsöt is,teljes értékű gabonaféléket is (kenyeret is),sovàny húst meg tejterméket is,meg zöldségeket is.Napi 3-5 étkezés,életviteltől függően és változatosan.Nem kell keto,se 200 g fehérje naponta,se böjtölni,se vegánnak lenni,se paleozni.Néha egy szelet süti belefér,mindent lehet enni,mértékkel.A józan ész legyen az irányadó.
2020. szept. 16. 11:54
 13/16 anonim ***** válasza:
78%

Azert hülyeségnek ne nevezd amig nem jársz utána, miről ír a kérdező!

Sokaknak elmulasztotta ezer féle baját az időszakos böjt. En se tudnám csinalni, de attol nem hulyeseg. Orvosok ajanljak sok esetben. Arrol nem is beszelve, hogy azert a cukorra ne biztassuk mar szegényt. Pont a cukor az, ami aztan semmihez nem kell, ami nelkul tudunk elni! A feher kenyeret is igen, jobb elhagyni. Oke havi 1x egy pörkölt melle ha ugy hozza az elet egye meg. Viszont ha mar itt tartunk a bolti pekaru sose lesz olyan jo mint amit otthon megsutunk.

Kérdező, olvass utana a kovaszos kenyernek. A kovasz jotekony hatasairol. Hatha megjon a kedved a sutogeteshez ;)

2020. szept. 16. 12:23
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

10,12-es; a mindent lehet mértékkel egészséges emberekre vonatkozik! A kérdező nem az, lényegében cukorbeteg, csak még nem olyan súlyos.

A te gondolatmeneted alapján be lehetne szólni annak a mogyoróallergiásnak, aki nem eszi meg a müzliszeletet, hogy ugyan már, mértékkel mindent lehet, egye már meg.

2020. szept. 16. 18:46
 15/16 A kérdező kommentje:
2020. szept. 16. 20:24
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Az első időkben én is így éreztem, nem tudtam, mit is egyek. Bementem egy élelmiszerboltba, és alig volt valami, amit nyugodt szívvel vettem meg. Még a zöldségespult előtt is agyaltam, sok import zöldség, gyümölcs, hazai alig, bio elvétve...

Aztán eltelt egy kis idő, sokat olvastam, és rájöttem, hogy a mai világban nem fogok tudni tökéletesen egészségesen táplálkozni. Inkább az lett a célom, hogy a lehetőségeimhez képest minél jobb minőségű, tápanyagdús ételeket egyek, és bevigyem a szükséges tápanyagokat (makro és mikro is). A mindennapokban magamnak sütök-főzök, és már van saját veteményesem, gyümölcsfáim (nem használok vegyszereket, műtrágyát). A boltban túlnyomórészt olyan élelmiszereket veszek, amik nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagokat, de nem dőlök a kardomba, ha néha egy kicsit egészségtelenebb étel is a tányéromra kerül, vagy pl. nyaraláskor, vendégségben nem tudom tartani az étrendemet (azért próbálkozom).

A táplálkozással kapcsolatos videókkal, cikkekkel, könyvekkel kapcsolatban kritikus vagyok. Nem hiszek el bármit bárkinek, több forrásból utánaolvasok az állításoknak.

IR-es vagyok, nekem a low carb/LCHF étrend vált be, egy kis ideig paleóztam is. Nem csak lefogytam, az egészségem is sokat javult. Az ételekkel kapcsolatban megváltozott a gondolkodásom: nem az érdekel, miben hány kalória van vagy mennyire ízlik. Ha hasznosnak tartom és passzol a bevált étrendembe, megeszem akkor is, ha nem tartom finomnak. A zellert pl. gyerekkorom óta utáltam, de elkezdtem enni, és mostanra már egész megszerettem. Nagyon kevés olyan étel van, amit nem tudok megenni, a legtöbb esetben az elkészítési mód, fűszerezés sokat javít az ízeken.

Egyébként mindenevő vagyok abból a szempontból, hogy minden ételcsoportból van olyan étel, amit rendszeresen eszek. Fontosnak tartom a változatosságot.

A fehér rizs amúgy nem üres kalória, van benne pl. mangán, folát és B-vitaminok, még ha nem is sok. A barna rizs nem sokkal jobb. Nem hiszem, hogy egy alapvetően egészséges étrendbe ne férne bele 1 marék fehér rizs mondjuk egy jó kis töltött paprika vagy rakott kel formájában. Mondom ezt IR-esként.

2020. szept. 17. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!