Milyen tejet lehetne inni, persze mértékkel?
Imádom a tejet sajnos, zabkása most is mindennapi reggelim.
Tehéntej úgy tudom nem nagyon ajánlott, mi jobb helyette? Zab, rizs, kókusz tej?
Köszönöm :)
Barmelyik, amelyik izlik. Szojatejjel óvatosan, foleg ha no vagy, befolyasolja a hormonokat.
Sajat tapasztalatom szerint a kokusztej es a mandulatej a legjobb, a rizstejnek furcsa ize van, zabtej zabkasahoz tokeletes, bar vizzel is keszitheted akkor mar nyugodtan.
Igyál nyugodtan tehéntejet, ha nem vagy laktózérzékeny. Nyilván ne literszámra, de zabkásába nem is kell sok. Én egyébként a zabkását fele víz, fele tejjel szoktam készíteni és tök finom.
Növényi tejek közül eddig a mandulatej ízlett nekem. A többi nem. De feleslegesnek tartom. Szinte csak víz az egész, kb. 4% mandulával. Na meg a segédanyagok, hogy összeálljon egynemű tejnek kinéző itallá.
Kókusztejből van natúr is (bioboltban), de legjobb (és legolcsóbb), ha magadnak készíted.
De 1-2 deci tej is beleférhet, ennyire nem kell ráparázni.
A zabkását vízzel készítsd, mindig úgy csinálom, pont ugyanolyan. Olyan, mintha zabtejjel készülne.
A zabkása eleve nem tejes műfaj.
A tej karcinogén az ember számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!