A saját kezűleg ledarált magok liszt állagúak vagy inkább krémesek lesznek?
Inkább a kettő között, de ez változó, leginkább magfüggő, illetve hogy meddig darálod.
A lenmag lesz a leginkább lisztszerű, nem tapadós. A szezámmag összetömörödik kissé. A kókusz is, de ha sokáig darálom, kókuszvaj lesz belőle. A dió olyasmi, mint a szezám, de ha nedves, akkor totálisan összetapad, csak akkor jó, ha előtte jól kiszárítom. A mák, tökmag s igazából a legtöbb olyasmi, mint a szezám, nem annyira száraz, mint a liszt, nem is olyan finom, de azért nem kifejezetten ragacsos.
Ténylegesen liszt finomságúra házi malom való (bármi is az, én csak azt tudom, hogy létezik, sosem láttam), darálóval nem jön össze az a szint.
Köszi. És az így ledarált magokból lehet sütni pl. kenyérfélét vagy pogácsát netán sütit? Vagy jobban járok ha megveszem ehhez a bolti liszteket?
(Azokból úgy tudom kivonják az olajat és utána őrlik. Én meg pont azt akarom, hogy benne maradjon.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!