Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Paleo palacsintat kulon...

Paleo palacsintat kulon sutoben kell sutni a normaltol?

Figyelt kérdés
Pamacsintazonk választékát szeretnénk bővíteni paleo valtozattal a recept megvan.a kérdés az, h suthetem ugyan abba a sutoben felvaltva amiben ha normált sutok olajjal kenem ki, a paleo elott kokuszolajjal? Vagy teljesen külön eszkozt kell hasznalnom, h paleo maradjon?

2017. febr. 9. 21:15
 1/7 anonim ***** válasza:
20%
A kokuszolaj paleo, a masfele olaj meg nem??? Ekkora baromsagot....
2017. febr. 9. 23:13
 2/7 Salx Narval ***** válasza:
Ennyire azért nem kell átesni a másik oldalra, jóhogynem forró kövön akarod sütni az udvaron, bár az sem lehet rossz.:D Nyugodtan sütheted bármilyen palacsintasütőben nem az edényen van a hangsúly hanem az alapanyagokon ha már "Paleo". Gondolom használat után nem zsírosan teszed el az edényt akkor meg nem tök mindegy, hogy előtte mit és hogyan sütöttél benne. Ha vegyesen sütöd akkor sincs jelentősége de használj kókuszzsírt mindkettőhöz ha ennyire precíz akarsz lenni.
2017. febr. 10. 03:55
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Nem szabad , teljesen másik kell . Olaj, palacsinta sütő de még a gázkályhát is másikat kell venni.
2017. febr. 10. 06:18
 4/7 A kérdező kommentje:
Teljesen laikuskent kerdeztem, nem ismerem a paleo dietat, de van igény a dietas verzióra, ezért gondoltunk a paleora, mert gluten es laktoz mentes is lenne, amit szintén többen keresnek. A sütőt nem rakom el és torlom ki, ezek ipari gépek. De ezek szerint a paloesok nem annyira elvetemultek, h belekossenek ebbe, köszi :)
2017. febr. 10. 06:53
 5/7 Salx Narval ***** válasza:
Azt hittem saját célra sütnéd. Ha étteremben vagy más kajáldában akarod nyomni akkor viszont érdemes az étlapon vagy valahol feltüntetni az alapanyagokat mert azzal nem fogják beérni, hogy paleo cuccokból készült. A cukorbetegekre is gondoljatok. Sok sikert.
2017. febr. 10. 07:31
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha glutén- és tejmentesnek szeretnéd feltüntetni, akkor nem sütheted ugyanabban a serpenyőben, sőt ugyanazokat a konyhai eszközöket (pl. fakanál, keverőtál) sem használhatod. Vannak emberek, akik allergiásak pl. a gluténre, az ő ételeik nyomokban sem tartalmazhatnak glutént. Ebben az esetben az összes alapanyagnak is minősítetten gluténmentesnek kell lennie.

Ha csak simán paleo címszóval árulod, akkor szerintem rendben van, én nem akadnék fenn rajta. De akkor nem ártana jelölni az étlapon, hogy nyomokban tartalmazhat glutént stb.

2017. febr. 10. 09:03
 7/7 anonim ***** válasza:

Így van. Ha a mentes szavakat használni akarod, arra sajnos szigorúan figyelned kell, hogy ne érintkezhessen ezen anyagokkal, hiszen ha valaki érzékenység/allergia miatt kéri azt a változatot, de találkozott némi liszttel, az komoly gondot okozhat.

Mi plaeosok nem vagyunk elvetemültek, legalábbis én nem. Nem esek hasra, ha tapad a palacsintámra 2 molekulányi napraforgó olaj, vagy 3 szem finomliszt, de ha érzékeny lennék rá és rosszul lennék miatta, azért valószínű csúnyán néznék. Ne forduljon visszájára a jó szándékotok! :)

Egyébként tök jó kezdeményezés, több ilyen kéne!

2017. febr. 19. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!