Miért marad mindig vizes a piskótám?
Szuper ízű sütiket tudok már sütni, de kicsit olyan mindig a tésztám, mint a szivacs, mikor megnyomom, még nedves, és ez nem szárad ki idővel sem, inkább hamar penészedik.
Olyan egyszerű recepteknél is, mint pl 3 tojás, 5-6 ek liszt (pl. gesztenye és kókusz keveréke), kicsi szódabikarbóna.
Mit csinálok rosszul? Csak alsó sütéssel és légkeveréssel is próbáltam, majdnem ugyanaz az eredmény. Szilikonban sütöm, fémben még rosszabb.
A piskótának nem jó a légkeverés, bár pont ellentétes okból, kiszárad...
Fura, ami a piskótáddal történik. Mennyire vastag? Nem mindha annak illene bekavarnia, persze, de az enyémek vékonyabbak és mindig tökéletesek, tökmindegy, mit teszek bele (s mennyit, tág határok között. az eredeti piskótareceptben 1 tojáshoz 1 ek liszt tartozik, amit én 0,5-1 dkg-ra módosítok magliszteknél, olajos magból viszont több kell). Sosem nedvesek.
Viszont tudom, hogy a sütők nagyon nem egyformák. Nekem villanysütőm van, azzal semmi baj, a gázt nem szerettem, persze azok sem egyformák, az enyém nem volt jó.
Gesztenyeliszttel egyébként nincs tapasztalatom, de persze annak sem illene bekavarnia.
Meddig sütöd s mi történik, ha tovább? Megég? Mert a fölös víz nem maradhat benne örökké.
Bocs, nem vagyok jó sütésben, csak sütök néha és a piskótát nagyon szeretem, mert elronthatatlan számomra.
Köszi a választ!
Villanysütőm van nekem is, nem is öreg, nem is rossz márka, talán azt kizárnám, hogy ráfogjam :)
Az a furcsa, hogy nagyon szépen nézett ki a múltkor is, 5 tojásból csináltam, külön fölvertem a fehérjét, majd a sárgákba ment egy kis édesítő, és a lisztek. Én is azt a receptet ismerem, hogy ahány tojás, annyi ek liszt, és picit én is megfejelem mondjuk +1-el.
Gyönyörűen nézett ki sütés előtt, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Aztán előmelegített sütőbe tettem, 5 percre 180, majd utána 35 percre 170 fokon sült. És milyen szépen jött fel, boldog voltam, és amint kiszedtem, fele akkora sem lett, mint nyers állapotában :( És még ez sem minden, mert a belseje olyan gumiszerűre sült össze, totál el voltam keseredve. Mintha egy buborékos radírgumi lett volna, olyan lett a közepén egy jókora rész.
Talán nem kevertem össze eléggé a fehérjét a sárgájával, és lesüllyedhetett az aljára?
Gesztenye-tápióka keverékkel csináltam, de nem jött be :((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!