Nagyon vékony vagyok de paleozni szeretnék a jövőben egyéb okból. Le fogok tőle fogyni kórosan?
Az a helyzet, hogy egészségesen akarok élni, volt szerencsém a paleo irodalomhoz. Tekintve, hogy imádom az evolúciót, meg vagyok győződve róla, hogy ez az étrend a legegészségesebb. Szendinek (és egyéb szerzőknek) megsemmisítőek az érvei és a cáfolatai.
Egyedül amiatt aggódom, hogy kórosan le fogok fogyni. Eddig 65-ről 60 kilóra fogytam (183 cm vagyok), pedig csak többet mozgok meg a cukortól/kenyértől valamennyire megszabadultam.
Mit javasoltok, mit egyek sokat? Banánt, zabot meg szalonnát, az addig oké. Egyéb ötlet? :)
Aggódom, hogy 60 kilónál nem állok meg, és már ez se egészséges. Mindenki megjegyzi hogy "össze vagyok szakadva" de ez látszik is. :S
Azt egyél sokat, amit szeretsz s a makróidhoz (még ha nem is számolod őket, valamilyen értéken azért állnak :)), étrendedbe, elképzeléseidhez passzol...
Én tuti megdobom az olajos magvak fogyasztását, ha egyszer valahogy sikerül lefogynom (a paleo már 25 kiló feleslegnél sem segített, olyan keveset ettem, amennyit bírtam, hiába, az is sok volt), de kókuszzsírból is többet fogok enni (plusz mivel nem totál paleózom, vajból is), ha jó lenne nekem a több ch, akkor a zöldséget és a gyümölcsöt is emelném... Vannak lehetőségek.
Ugyanazt fogom enni tömegeléskor, mint szálkásításkor, csak más arányban. A fehérjeigényen nem változik, a szénhidrát így se elég alacsony, nekem a zsírt kell emelnem. Más a szénhidrátot és a zsírt is emelheti.
Előző, te sok nem paleo ételt soroltál, főleg az errefelé, Magyarországon uralkodó verzióban tiltottak ezek, külföldön kevésbé.
Egyébként kevés szénhidráttal is lazán lehet súlyt tartani vagy hízni, csak akkor sok zsírt kell enni. Sokan úgy paleóznak. De a szénhidrátdús paleo is létező dolog.
Elkezdted már a paleót? Hogy áll azóta a súlyod?
Én eleinte gyümölcsből és olajos magokból ettem elég sokat. Most ezekből visszavettem (főleg utóbbi nem volt annyira jó az emésztésemnek, és túlzottan jóllakat, utána nem tudok enni). Zöldségfélékből viszont gyakran eszek szénhidrátosabbakat, pl. répa, cékla, sütőtök, karalábé, zeller. Zöldborsót és a zöldbabot is eszem néha. A súlyom továbbra sem változik, se fel, se le, pedig szerintem sokat eszek és nem bánnék 2-3 plusz kilót így a normál testsúly alsó határán... Komolyabban edzeni még nem kezdtem el, csak tornázom, lehet, hogy ez kevés.
Egyébként 18-20as BMI-vel fenyeget a legkevésbé a cukorbetegség-szívbetegség, stb., utánanéztem, szal már nem aggódom :D
Sokkal jobb a kedvem is mióta kózelítem a paleot. *Magic*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!