Szívesen kipróbálnám a paleo étkezést, de ezt már nem tudom hova tenni. Mi az igazság ezzel kapcsolatban?
Valami förtelem a paleo étel. Én rendeltem egy kajaszállító cégtől egy hétre, és ment a kukába az egész heti étel!
Kidobott pénz volt.
Teletál volt. A paleo kajájuk nagyon rossz volt.
Nos. Én alapvetően paleósan étkezem (nem mondom magam paleósnak, mert eszembe sincs kerülni a zöldborsót és időnként más kilengésem is van, de nagyon kevés, s egyre kevesebb).
Zabot nem eszem, a keménysajtot igyekszem minimalizálni s elég komolyan veszem azt, hogy gyümölcsöt ne hőkezeljünk, ezek mind a szigorú paleóság irányába visznek.
Azzal együtt, hogy nem szoktam húst enni, nem tudok róla, hogy bármilyen hiányom lehetne, ha kicsit is odafigyelek. Semmit nem hagyok ki, ami eszenciális s változatosan eszem azt, amit magam számára megengedek.
A méz igazából nem paleo, hisz tömény cukor, de kis mennyiség belefér, én speciel akkor is enném, ha nem, mert finom. Csak nem túl sokat.
A társítás éppúgy nem érdekel, mint a napszak, az nekem már túl bonyolult lenne. Elég sok szabályt betartok (nem teher, mert nekem így jó, de akkor is), legyen elég.
A paleo sütik nem szükségesek, de én szeretem őket, a roppant édesszájú párom pedig főleg. Majdnem ugyanolyan ételnek tekintem őket, mint a többi ételemet, épp csak van benne egy kicsike eritrit is, ha nem tudom elkerülni. Mivel nem tartom jónak a folyton édességezést, főleg, ha extra édesítőszer kell beléjük, igyekszem nem túlzásba vinni az ilyesmit, de ez nem mindig egyszerű. Node nem rólam akarsz olvasni.
Nem tudom, mi a célod, de sokminden, amit írtál, egy kupac cukrot (gyümölcs, méz) is hozzácsap az erősen zsíros alaphoz, ami fogyáshoz egyáltalán nem jó, de azon kívül sem az igazi. Ha engem kérdezel, olykor kényeztetheted magad zsíros-mézes sütikkel, a hedonizmus fontos dolog, de nem ez az ideális. Gondolom, egyes betegségeknél különösen nem jó ez, de ehhez nem értek.
Ha nem akarsz édességeket enni, csak kívánod őket, arra is vannak módszerek. Szénhidrátszegény édességek vagy egyszerűen nagyon zsíros és szénhidrátszegény étkezés, az nekem mindig bevált eddig, a legvadabb, napi többszöri csokizás korszakát is könnyedén törve derékba. De ez nem mindenkinek egyszerű s van, aki nem is bírná fizikailag. Nem vagyunk egyformák, a drasztikus váltás pedig sokaknak rosszul esik.
Olyan szabály a paleoban, hogy ételtársítás nem létezik.
Vannak a paleos alapanyagok, amiket lehet enni...azokat össze-vissza kombinálhatod.
Nem tudom hol olvastál erről a társításról, ilyen a paleoban nincs.
A méz csak kicsi mennyiségben elfogadott, mert nagyon emeli a vércukorszintet.
Minden fehérjeforrásom zsíros (kivéve a zöldségeket, de azokat nem eszem nagy mennyiségben magukban, vagyis zsír nélkül), úgyhogy erről ennyit :)
Mostanában alig eszem szénhidrátot, de az étkezéseimben mindhárom makrotápanyag megjelenik. Máshogy nem tudnám csinálni. A szénhidrátot még el tudom választani, ha nagyon akarom (nyers zöldség magában OK, csak az nem étkezés, illetve szinte szénhidrátmentes ételt is tudok készíteni, de az csak édesség lehet, különben automatikusan eszem hozzá zöldséget, ebédre pedig sokszor zöldséget eszem zöldséggel), úgyhogy ez a makrotápanyag-szétválasztás nálam nem működhet, de nem is értem, miért lenne rá szükség.
Sosem olvastam, hogy a tojás zöldséggel vagy a hús zöldséggel rossz lenne, nem is hiszek benne.
A mézes vagy mazsolás kókuszreszelék pedig finom és a hedonizmusnak is kell mozgástér (annak ellenére, hogy a többi ételem is finom, különben nem enném őket). Annyi szabályt betartok, a gyümölcsöket sem hőkezelem szinte soha, a diót is áztatom (mást mondjuk nem, az macerás lenne, de az itthoni dió így is túl nyers eleve, mindenképpen szárítani kell a kényelmes daráláshoz), ha még ilyen flancokkal is foglalkoznom kell, sikítok és dobom az egészet.
Szia!
Szerintem te kevered a diétákat.
A paleonak megvan a listája mit lehet, mint nem.
Ebbe a rizs SEMMILYEN formája nem tartozik bele, így a rizsszirup sem, rizstej sem...semmi ami rizsből készül.
A paleoban a húst nem tudod magas keményítőtartalmú étellel párosítani, mert a paleoban nem is megengedett a magas keményítőtartalom.
Semmi akadája, hogy a tojást akármivel kombináld, ami paleo...minimális méz még elmegy.
A zsír alaptáplálék a paleoban, azzal eszed amivel akarod.
Te szerintem kevered a diétákat, a paleo nem mond semmit az ételtársításról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!