Mik a paleo veszélyei?
A nullás vércsoporthoz áll a legközelebb. Nem mindenkinek való. Kipróbálod és eldöntöd az a legjobb. Ha oda vagy a tejtermékekért, szereted a tésztát a rizst és a kenyeret, neked szenvedés lesz és ideges lehetsz tőle.
Fogyáshoz mozgással tényleg jó, hasonlít a testépítők szálkásító diétájához. Sok fehérje, zöldség, kevés szénhidrát. Nem is csoda hogy sokan fogynak tőle rá van kényszerítve a szervezet hogy a többlet energiát zsírból pótolja mivel kevés a szénhidrát.
Ráadásul zsírból, húsból nem tudsz annyit enni mint süteményből. Szerintem nagyon jangos (hús, tojás, zsír) táplálkozás, nem túl kiegyensúlyozott. persze azzá lehet tenni, de idő kell hogy ráálljon a szervezet. Nem lehet minden emberre ráhúzni a paleót, nagyon mások vagyunk.
Ugyan miféle hiánybetegség alakulna ki tőle? Rengeteg zöldséget kell enni, azokban is van elegendő CH.
Másfél éve paleózom és soha nem volt ilyen jó a közérzetem. 6 hónap alatt fokozatosan lement rólam a túlsúly, egy éve a paleóval tartom a súlyom. Havonta plusz-minusz 0,5-1,0 kg eltérés van.
Szia! Hiánybetegség lehet, pl. az ínysorvadás, mivel sok tápanyag nem jut a szervezetedbe. Pl. a tejterméket kizárod az étrededből, ez szerintem főleg idősebb korban, amikor rohamosabban épülnek le a csontok nagyon rossz lehet. Hogy viszed be a kálciumot máshogy? Paleózol közben meg veszed a kálciumtablettát???? Marhaság.
A kemény sajt mehet, abban több a kalcium, mint a tejben. Amúgy pedig másban is van.
Én sem értem miféle hiánybetegséged lehet, ha tudatosan figyelsz arra, hogy kiegyensúlyozottan állítsd össze az étrended. Nyilván nem arról van szó, hogy a nap 24 órájában húst eszel. Mellette mehet a zöldség, gyümi, magvak, szépen elosztva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!