Gondolkodom, hogy elkezdek átállni paleo életmódra. Viszont tartok attól, hogy rosszul leszek, mindig ha nem eszek rendesen reggel kóvájgok. Mi lesz ha megvonom a reggeli szénhidrátot?
Én ugyan nem paleozok, de a diéta kezdetén lassú voltam, fájt a fejem. Két hét alatt megszoktam, most már kibírom akár úgy is, hogy csak annyi szénhidrátot eszek egy nap, ami a zöldségekben van (ami nem sok). Ilyen viszont ritkán van, majdnem minden nap eszek rizst vagy zabpelyhet, mivel nem paleot követek, és az edzéshez nem árt, ha van egy kis energia.
Kell egy kis idő, míg az anyagcseréd megszokja, hogy nincs ott az a rengeteg szénhidrát.
Az egyébként nagy bűn lenne, ha kezdetben még ennék zabpelyhet reggelire, amit idővel elhagyok, de ezen kívül más gabonafélét nem ennék meg?
Vagy érdemesebb a belevágni a közepébe?
Én a paleótól híztam két hónap alatt 10 kg-ot, utána megelégeltem, megint eszem mindent (a "tilos" dolgokat is) és azóta visszaállt a normál súlyom, söt fogyok tovább (kalóriaszámolással).
Mielött belekötne valaki, a paleos idöszak alatt sem fogyasztottam több kalóriát, és nem mozogtam kevesebbet, az egyetlen különbség a kaja összetétele volt.
Miért askar mindenki paleózni? Egy olyan ember népszerűsíti és gazdagszik meg belőle, akinek fogalma sincs az emberi szervezet működéséről! Nincs táplálkozástudományi tapasztalat, csak egy bukott informatikus.
A paleo egészségtelen, de a káros hatásai évek múlva fognak jelentkezni.
Inkább a sok gabonaféle helyett egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, és ne egyhangúan étkezz.
Semmilyen diéta nem egészséges, hatásos hosszú távon, ami bizonyos ételtípusokat teljesen kizár.
Egyél mindent, természetesen megfelelő mennyiségben, és nyilván a hasznosabb táplálékok legyenek nagyobb arányban.
Nem igyál cukros italokat, ne egyél gyorskajákat, félkész kajákat.
Mozogj rendszeresen.
Ez életed végéig betartható!
Nem kell egyik naprol a masikra teljesen atallni, ha nem szeretnel. Nekem is voltak dolgok, amiket fokozatosan hagytam el (pl. a rizs). Ha nem betegseg miatt kezded a paleot, akkor zabpelyhezz egy ideig, ha ez megnyugtat. :) Reggelire meg egy db banantol en is ehen halnek. 2-3 tojas szalonnaval, paprikaval, na az mar egy rendes reggeli. :) Nekem azert utana meg egy alma is kell, mert szeretem a gyumolcsoket.
Elvileg egy jol kialakitott etrenddel az idealis sulyodat ered el es utana nem fogysz tovabb. Es a paleo nem jelent drasztikus szenhidrat megvonast, szoval hacsak nem ez a celod, akkor nem kell rogton ezzel sokkolnod a szervezeted. Mert vannak, akik rosszabbul viselik, vannak, akik jobban.
Amugy en lassan ot eve paleozom, nincs semmi bajom, szultem kozben egy gyereket, es semmi gondot nem okoz/okozott, hogy nem fogyasztok gabonat, tejet, cukrot, stb. (a gluten es a tej eleve sok panaszt okozott nekem paleo elott)
Esszel kell csinalni ezt is, mint mindent az eletben. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!