Több napos autóbuszos útra milyen élelmiszert ajánlotok?
És engem vajon miért pontoztak le? A kérdésre válaszoltam. Az első voltam.
...no comment
Ma nagyon sz.arul viselitek ezeket a lepontozásokat. Szokjátok már meg hogy ez a GYIK, és ez itt így megy.
Nem olyan rossz, én is kibírtam valahogy :D
Ebben a kategoriaban csak azert is lepontoznak egyesek, mert nem azt irjuk, hogy a paleo sz*r. Ez van, ezt kell szeretni. Neha b*ssza a csorom, de vegul is nem a szazalekok szamitanak, igy hamar tullepek rajta. :)
A fott tojas szerintem is budos kicsit. De gyorsan be kell falni, akkor a szaga sem tart sokaig. :)
Kedves kérdező te nagyon jó indulatú vagy a főtt tojáshoz.
Lehet hogy otthon meg sem érzed főleg mikor frissen megfőzöd és megeszed, de mikor az a tojás dobozba kerül, és utána nyitod ki akkor nagyon nagy szaga van. Az ilyen dolgokat nem nézik jó szemmel a buszokon. De te tudod, próbáld ki, de ha csúnyán néznek rád akkor mi szóltunk.
Én se tudtam hogy egy nem romlott tojás lehet kellemetlen szagú :D
Amikor meg a búzaevők nem jó szemmel néznek valamit, na az rohadt vicces. És kb. semmit se számít, szerintem.
Persze hogy könnyebb egy leendő önjelölt cukorbetegnek, visz 6 kiló tartós kenyeret és azzal meg van oldva 2 hétre az étkezése. Ez a kenyér egyik előnye. Csak én meg rossz szemmel nézek rá, hogy majd az én fizumból is levont TB hozzájárulással fizetik a gyógyszergyártóját hogy olcsóbban juthasson inzulinhoz.. az sem érdekel senkit hogy én kire hogyan nézek, igaz nem is kell :)
Én vittem már főtt tojást dobozban, elég hamar megettem, nekem nem volt büdös, de bizonyára vannak érzékeny egyedek. Nekem is volt, hogy a teljesen friss tojásnak is zavart a szaga. No de a többedik napra ez valóban nem jó.
Viszont már többször láttam, hogy egyesek oly fantáziátlanok s kapásból lehetetlen vállalkozásnak tartják azt, amit pici kreativitással lazán meg lehet oldani.
Én magkenyeret, olajos magvakat, aszalt gyümölcsöt, banánt, almát és diós ghít (jóval finomabb, mint kókuszzsírral, no) vinnék. Hasznosak, többé-kevésbé elállnak (a banánra kell vigyázni, ne nyomódjon meg s nyilván megvétel után nem tárolgatni napokig), finomak, nincs szaguk. Zöldséget vennék hozzá és valahogy akkor is meglennék vele, ha a reggeli és a vacsora sem lenne kielégítő. A húsokhoz nem értek, mert olyat elég ritkán eszem, de nem hiszem, hogy egy darab szárazkolbász annyira kibírhatatlan lenne a többieknek...
A diós ghí különösen alap számomra több napos túránál, elképesztően kicsi helyre befér rengeteg kalória (nálam fele dió, fele ghí, úgy 780 kcal/100g, folyékony sűrű cucc, valahol deci körül... :D), különféle dolgokkal lehet enni (gyümölccsel nagyon jó, de kenyérfélével is ehető. magában is, de ahhoz már gyomor kell, hogy ezzel lakjon jól az ember, bármennyire is finom).
Most varázsoltam elő egy igen száraz sonkát (szalonnát?).
Az igazán kiszárított húsoknak persze van füstölt illatuk, de eléggé tartósak már, melegben is napokat kibírhatnak.. mikrobák már nem tudnak mit kezdeni az alacsony vízaktivitásukkal, nem nagyon romlanak.
Mindenkinek köszönöm a jó tanácsokat.
Holnap utazom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!