Mennyi húst eszik naponta az, aki paleolit módon táplálkozik?
Nagyjából amennyi jólesik és amennyire pénze van (tehát amennyi megvalósítható).
Nulla mennyiségtől indul, és vannak akiknek az étrendjének fele vagy még több húsból (belsőségekből) áll. Nincs deklarált arány a paleóban húsmennyiségre.
Napi kb fél kiló húst eszem. Néha többet, néha kevesebbet. Mivel szeretem, így többet is ennék, ha megtehetném.
A zöldség mennyisége nagyon változó. Gyümölcsből nyáron rengeteget eszem, télen kevesebbet, de általában mindig többet, mint zöldségből.
Nekem ez vált be, bár sokan biztos nem értenek egyet ezekkel az arányokkal. :)
Úgy havonta egyszer eszem húst, néha ritkábban, mostanában átlagban úgy havi 20 deka lehet? Nem tudom pontosan.
Bár meg kell mondjam, hajlamos vagyok a paleóból is kilógni, de az elmúlt időszakot kivéve azért ez a kilógás nem jelentős. Ha nem szigorú paleót nézünk, mert kemény sajtot eszem, ha nem is olyan sokat.
Sosem jutott eszmbe lemérni, de írok egy példát a mai napra ok?
Reggeli: 2cm vastag marhamáj pástétom + 1 főtt tojás, kápia paprika, retek csíra
Ebéd: 3 szelet disznó karaj. Sűlt kelbimbő és sárgarépa
Vacsora: nem tudom még, valószínűleg tükörtojás
Tehát ma, 2cm vastag máskrémet ettem (házi) és 3 szelet karajt...:-)
Ez nem tudom mennyi lehet, de nem olyan sok.
Hát én eszem zöldséget és gyümölcsöt is nem csak húst.
És jó a teljesítményem.
Végülis itt nem ketogén diétáról volt szó, hanem simán mennyi húst eszünk. Ez volt a kérdés.
De attól még túlehetted magad kedves felettem kettővel szóló. Bár nem tudom mit jelent a túlevés, ha nem híztál...csak annyi volt, hogy fáradt voltál.
Nem lehet hogy simán vitaminhiányod volt?
A túl sok hús fogyasztás több magnéziumot is igényel...hiánya pl. szívdobogással is jár.
Yin yang...ez a fiolzófia szerintem sehogy sem illeszkedik
a paleoba...persze attól még lehet követni. Csak paleo szenpontból értelmezhetetlen ez a fajta megközelítés szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!