A paleolit diétánál nem okozhat gondot a túl alacsony szénhidrát bevitel?
Van, aki az energiaigényét jobbára zsírból fedezi, a sportolók között is.
Zöldségből és gyümölcsből pedig elég sok szénhidrát bevihető s van, akinek ez az irány tetszik. Van, aki sportosabb napjain jópárezer kalóriát éget el s nyersvegán. Nem teljesen értem, miért gondolják az emberek, hogy a zöldségből és a gyümölcsből alig lehet szénhidrátot szerezni, hiszen nincs így.
Nekem szinte sosem igazán alacsony a szénhidrátbevitelem, pedig valamelyest igyekszem. Nagyon nehéz alacsonyan tartani, ha az ember szereti a zöldségeket és néha még gyümölcsöt is eszik...
Akárhányszor próbálkoztam szénhidrátszegény diétával (pl. paleo) majdnem elájultam egy idő után, annyira nem volt energiám. Pedig ha valaki, akkor én sok zöldséget és gyümölcsöt eszem.
Konkrétan én sem értem mi ez a pár éve tartó mánia, miszerint a szénhidrát egy bűnös dolog.
A finomított szénhidrátok (fehér lisztes, cukros kaják tényleg egészségtelenek, bár néha-néha szerintem az is belefér mértékkel), de a komplex szénhidrátokkal szerintem semmi gond.
Mellesleg az idősebb generációkban mindenki evett kenyeret, krumplit és semmi bajuk nem volt.
Arra pedig szintén nincs garancia, hogy aki a paleo szerint él, 100 évig fog élni tökéletes egészségben.
Milyen túl alacsony szénhidrát bevitel?
Zöldségek tele vannak szénhidráttal.
Aki meg cukorfüggő, az pont így tud meggyógyulni.
Egyáltalán nem okoz gondot!! A kenyérben sok a keményítő.
A lányom, pl. régóta paleos, iszonyú energiája van, /2 gyereke/napi 20 órákat melózik..suliba jár.. üzletet vezet...
Nem okoz gondot. Másfél éve paleozom, annyi szénhidráto eszem, amennyi a zöldségben, gyümölcsben, magokban, húsban van. Semmi gondom nincs ezzel...nem vagyok fáradtabb, nem vagyok kóma és sportolok is.
És a vélaszt az egyik HSZ-hol, ahol valaki nem érti mi a gond a szénhidtáokkal...
A szénhidrátokkal semmi gond, a paleoban is van szénhidrát...azzal van gond ha túl sokat fogyaszt belőle az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!