Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Mit gondoltok a Paleolit-diétá...

Mit gondoltok a Paleolit-diétáról?

Figyelt kérdés
Engem borzasztóan idegesít, hogy mindenhol próbálják ráerőltetni az emberre, egyre nagyobb ellenszenvet érzek emiatt...
2013. nov. 9. 14:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
81%

Hát ha nem eszel húst egy paleo diétában, akkor marad a zöldség, magvak, a gyümölcs mértékkel és a tojás. De ha vegánról beszélünk akkor az sem.

Megnézném mennyi ideig és legfőképpen milyen állapotban él egy olyan ember, akinek a táplálkozása natúr magokból, zöldségből és gyümölcsből áll (persze krumpli, rizs, kukorica, hüvelyesek és szója kilőve a paleo elv szerint).

2013. nov. 11. 20:31
 12/19 anonim ***** válasza:

#11: Mint már említettem, egy nyersvegán étrendje elég közel áll a paleóhoz, s elég sokan vannak s elég lelkesek. Az a pici változtatás, hogy kihagyják a nyers zöldborsót, a hajdínacsírát és a búzafűlét, nem hiszem, hogy nagy sokkot okozna mindegyikükben... Akikben igen, azoknak se a testi igényeik miatt..

Ja, tudom, mi marad a vega paleóban, eleinte kicsit zavarban voltam, mit egyek :D De simán bele lehet jönni. A (hajszál híján) vegán ketogén paleo napom volt a húzós :D

Vannak vegán paleós blogok, de be kell valljam, a tojás elhagyása nekem túl nagy áldozat lenne. A tojás túl jó. De egy hétig simán kihagyom, ha kell. Annyi mást ehetek...

(Nem vagyok 100%-osan vega vagy paleós, de nagyon közel állok hozzá már sok hónapja.)

2013. nov. 11. 20:46
 13/19 anonim ***** válasza:
#11: Kihagytam, hogy ha tudsz valamit arról, hogy mi hiányozhat a vega paleóból tápanyag terén, szólj. Eddig nem találtam ilyesmit, de nem tudhatok mindent. Csak a hús marad ki a paleóhoz képest, azt pedig pótolja más...
2013. nov. 11. 20:49
 14/19 Mi közöd Tőle ***** válasza:
63%

Életkép a Palejó szekta minden napjaiból:

Megrögzött gabona evőket/tej ivókat elrángatnak erőszakkal a kis templomukba, ahol nyers birkahúst áldoznak Szendi Gábor oltárán. A birkát mielőtt levágják, megerőszakolják és megosztják vele a legújabb kutatási eredményeket a gabona és tejfogyasztás ártalmasságáról.

A mereven tiltakozó, más hitet vallókat, ha nem sikerül megtéríteni egy-egy "mise" után, akkor lámpaernyő, vagy szappan készül belőlük.

2013. nov. 13. 15:30
 15/19 anonim ***** válasza:
#14: Ja, hiszen a káros táplálkozási szokásaik miatt a húsuk eleve nem alkalmas ételnek a paleo elvek szerint. Bár lehet, hogy az emberhús is tiltva van, ennyire nem vagyok bennfentes, hogy minden részletet ismerjek :)
2013. nov. 13. 16:27
 16/19 anonim ***** válasza:
88%
Az emberhús nincs tiltva, ahogyan a mai világ lehetőségei végett a tápos hús is megtűrt dolog. Hiszen az is jobb mint a kenyér, még ha nem is tökéletes.
2013. nov. 13. 18:50
 17/19 anonim válasza:
88%
szerintem senki nem erőltet rá semmi senkire. És ez mindenkinek a saját magányügy, az is, ha a rengeteg egészségtelen ember a nyugodt nyugdíjas éveit kórházról kórházra járva akarja tölteni. A paleolit csak egy a sok módszer közül, senki sem mondta, hogy ne lennének "hátrányai", de az előnyeit ne próbáljuk már letagadni...(paleolitos orvostan hallgató)
2013. nov. 30. 09:59
 18/19 Mi közöd Tőle ***** válasza:
88%
Hoppá, van paleós orvostanhallgatónk!!! Lehet talán lehet majd értelmesebben beszélni, mint a csökött agyú kollégájával, aki a kenyérevést és a tejet istenítette.
2013. nov. 30. 18:06
 19/19 anonim ***** válasza:

Igen, több medika írt már a fórumon, eléggé rémesen voltak csak butácskák.

De egy értelmes orvos hallgató már minőségileg emelheti egy egész évfolyam színvonalát :)

2013. nov. 30. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!