Figyelj én értem ám az emberek egy részének a reakcióját.
Szendi is nagyon cinikusan tud fogalmazni, és ezt lehet nagyon nem szeretni. ÉN speckó nem vagyok ennek a híve, mert ez tényleg kiveri a biztosítékot embereknél. Feleslegesen.
Aki nem tud sokat a paleoról (és már miért kéne feltétlen sokat tudni róla), az annyit lát, hogy van a Szendi és a sok "bolond" aki fut utána.
De az igazság az, hogy ő egy a sok paleos tekintély közül, nem ő találta ki a paleot...van egy rakás más ember.
Hogy valakinek nem jön be az ő stílusa, azt meg tudom érteni...én sem szeretem a cinikus stílust.
De a szektások témára idézném egy remek hozzászóló kommentjét, nagyon szépen fogalmazott...
"Akik végletekig támogatják, pártolják a paleót, nem hívők. A hívők kézzelfogható eredmények hiányában az örök reménykedés mögé bújva hirdetik nézeteiket. A paleósok jelentős többsége jól látható, érezhető tapasztaltok alapján áll ki a paleo mellett."
Azt kell hogy mondjam én is "fanatikus hívő vagyok" valahol, mert annyira durva volt az élmény, mikor megtapasztaltam mit művel a kaja az emberrel. Szökdécseltem volna az utván, mint egy idióta, hogy "De emberek, miért nem paleozik mindenki". Sírtam örömömben, hogy eltűntek bajaim. Hogy ne legyen "fanatikus" ezek után az ember. Nyílván fanatikus átvitt értelmeben, godolkodom én, nem vagyok bírka...:-).
Mikor azt beszélik, hogy az ő szektája...ilyenkor én kicsit sértve érzem magam, mert
1. paleozom én is
2. nem vagyok Szendi fetesista...ő is csak egy ember
3. olyan, mintha azt képzelnék én valami szellemifogyatékos vagyok, aki nem tud önállóan gondolkodni. Nem én nagyonis kritikus vagyok, paleon belül is...megfontolom, amit olvasok.
De nekem eddig senki nem kínált semmi megoldást a bajaimra. Doki kb. leírtam, hogy: őn krónikus beteg, ezzel nem lehet mit tenni, szedjen gyógyszert, stb. Figyu, én nem vagyok ám öreg, tök fiatal vagyok...
És tudod, az a gond hogy sokan ezt elhiszik, "nincs már mit tenni", "együtt kell ezzel élni".
És valóban, mikor én saját bőrömön megtapasztaltam, hogy ez mennyire működik és látom, hogy már meg kínlódik a bajaival, akkor próbálok neki segíteni...vagy hát legalább elmesélni a saját tapasztalatomat. És ez nyílván kívülről fanatikusan néz ki, hogy a hülye itt térit meg minden.
De te elmennél szó nélkül egy barát gondja mellett, akiről tudo, hogy segítene neki a paleo.
Tudom, hogy ez az egész kívülről furának tűnik...de nem véletlenül van az, hogy ennyire védik a paleosok a kis diétájukat, mert basszus a legtöbb betegség miatt csinálja és meggyógyult tőle.
Persze, hogy örül neki és persze, hogy naival elmondja másnak, hátha az is szeretne meggyógyulni...
Nehéz tök higgadtan írni valamiről, ami nekem megváltoztatta az életemet...jó írányba.
Egy fáradt nullából lett egy vidám energikus élet :-).
És akkor jön valaki (a cikk írója, vagy so khozzászóló innen), aki azt mondja nekem kb, hogy "nem ez nem igaz, a te gyógyulásod egy nagy baromság, beképzeled az egészet".
Mert ezt a cikket így is fel lehet fogni. És az összes atom negatív hozzászólást.
Átsiklanak a tényen, hogy én meggyógyultam tőle. Szerintük ezt kitalálom.
3. olyan, mintha azt képzelnék én valami szellemifogyatékos vagyok, aki nem tud önállóan gondolkodni.
Ugyanezt érzem én is, mint paleon kívül álló. Pedig én nem tartom fogyatékosnak a paleosokat....
Figyu, de én nekem semmi bajom azzal, ha valakinek nem tetszik a paleo és nem választja atz :-). Veled sem, de komolyan :-D.
Meg is hallgatom, a negatív véleményeket...tök elfogadom ,hogy vannak...ez normális, hála az égnek nem egyformák az emberek :-).
Azt sem gondolom, hogy a paleo az egyedüli üdvözítő módszer, szerintem van több út is.
Véletlen sem tukmálnám akárkire. Nyílván a beteg szüleimre nagyon szivesen tukmálnál, mert tudom hogy oltári sokat segítene nekik...de persze nem hallgatnak rám. Én meg megtanultam, hogy más életével kapcsolatban nem tehetek semmit...végig kell nézzem, ahogy egyre jobban megbetegszenek.
A hozzászólásom úgy általában szólt, ám nem neked személyesen...inkább a cikkre reagálva.
Azzal sem lenne bajom, ha értelmes indokokat hozna fel...
Értelek. De valahol mégis tukmálni akarod másra is, mint ahogy fenti hozzászólásaidban tôbbször is mondtad. Legerősebben így: te viszont elmentél egy barátod mellett, akin a paleo segített volna.
Igazából nem is ez a lényeg. Gyakorlatilag te vagy az egyetlen paleos, akivel találkoztam, és elismerte, hogy nem ez az egyetlen üdvözítő módszer.
A mondandóm lényege, hogy talán ha kevesebb Vagy halkabban paleot védelmező fanatikus paleos lenne, akkor nem igyekezne mindenki megcáfolni.
Én nem értem amúgy egyik oldalt sem, most nem az a lényeg, hogy mindenki úgy egyen, ahogy neki megfelel (egészségileg)?
"Legerősebben így: te viszont elmentél egy barátod mellett, akin a paleo segített volna."
Ú, ezt nem értem hogy érted? Ez egy költői kérdés akart lenni, hogy "te elmennél-e egy barát mellett, aki mondjuk beteg és tudod, hogy segítene neki a paleo"...nyílván nehéz kusban maradni, hiszem szeretem a barátaimat és nem örülök, ha szenvednek, mert bajuk van (itt most beteg barátokról van szó, nem egészségesről). Persze, hogy őket térítem. te is elmondanád, ha tudnál valami orvosságról, nem?
Figyu, azzal teljesen egyetértek, hogy pl. ha Szendi nem ilyen cinikusan adná elő a dolgot még több ember kipróbálná...a sílusa néha bicskanyitogató - ez az én szerény véleményem. Én nem hiszek az ilyen stílusban, ha az a cél hogy sok emberhez eljusson. Szóval értem mire gondolsz és egyetértek veled. :-).
Szerintem is mindenki egyen úgy, ahogy neki tetszik...én egy egészséges embernek nem magyarázom, hogy "te figyu, paleozzál, mert tuti megdöglesz majd"...nem. mindenki azt csinál, amit akar.
Ha beteg az illető és pl. órák óta a betegségét ecseteli nekem, amiről én pl. tudom hogy paleoval kezelhető, mert ismerek egy rakás embert, akinek segített ugyanzeren a bajon, akkor el fogom mondani neki ezt a lehetőséget, mert rosszul élrezném magam, hogy tudok valamit, ami rajta segíthetne (esetleg) és én meg kussolok. Persze, hogy elmodnom, aztán hogy ő mit csinál az infoval, az már az ő dolga. Mindenki maga irányítja az életét.
Van egy csomó vega ismerősöm. Én mást gondolok az egészséges táplálkozásról, mint ők, de tiszteletben tartjuk egymás véleményét...baromi jól megvagyunk, egyikünk sem erősködik, hogy megtérítse a másikat.
Nekem több hús marad, neki meg több gabona :-D.
Mindenki boldog :-D.
De te elmennél szó nélkül egy barát gondja mellett, akiről tudo, hogy segítene neki a paleo. - te írtad így, de akkor valszeg lemaradt a kérdőjel.
Látod, ezzel a hozzáállással nincs bajom. Csak aaz olyannal, aki kéretlenül és állandó jelleggel tolja a paleot mindenhova. Itt a GYK-n is sok van belőlük és képtelenek elfogadni, hogy nem mindenki idióta és lesz beteg, aki nem paleozik. Ez eléggé visszatetsző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!