Kezdetnek jó? Szeretnék paleóra váltani de nem megy egyik napról a másikra.
Már a lisztes, zabos ételeket elhagytam. Cukrosat sem eszek és iszok már.
De a sajttal még gondba vagyok.
Másik kérdés úgy tudtam a paleo ch szegény, de egy db almában 22 gramm ch van. Hogy lehet ezt alacsonyan tartani? Szeretem nagyon a zöldalmát és a körtét is. Terem a kertben. De nem merek mindennap enni belőle.
Paleózni lehet szénhidrátszegényen is, de nem kötelező. Viszont nyáron a gyümölcs szezonban, akinek nem muszáj (pl ketogén miatt), az miért hagyná ki a gyümölcsöket?!
A sajt pedig szerintem az egyik leggyakoribb lazítás a paleón belül. Ha nem vagy beteg, akkor néha belefér. De szokás kérdése csak és lassan ez is leépíthető.
A sajt jó dolog, én is szoktam enni (mert a párom nagy sajtrajongó és van, de nekem egész pici is elég), a testemnek nincs vele baja, míg a gluténen érzem, hogy nem nekem való :) Szerintem teljesen természetes, hogy ha viszonylag hirtelen váltasz, akkor sem hagysz el minden nem paleót, ha egyszer szereted, nem látod rossznak, nem esik rosszul a testednek, ilyesmik. Pont a legjobb lépéseket tetted meg a glutén és cukor elhagyásával s a leírásod alapján a tejtermékekből is csak a sajt maradt, szerintem ez remek irány :)
A paleo lehet szénhidrátszegény, de szénhidrátban viszonylag gazdag is (a keményítődús dolgok tiltólistára helyezése miatt kicsit nehezebb 3-400 g CH-t bevinni, mint normál táplálkozással, de közel sem lehetetlen. 200-at pedig akkor is meg tudok csinálni, ha nem eszem gyümölcsöt, s nem is nagyon igyekszem, hogy magas legyen).
Teljesen OK gyümölcsszezonban gyümölcsöt enni. Én azon igyekszem, hogy minél többet egyek a finom saját gyümölcseinkből, de nehéz, mert nagyon pici a gyümölcsigényem.
Miért ne ehetnél mindennap gyümölcsöt? A ketogén napjaimon is ettem, igaz, az pár szem málna volt :D
Ha fogyni akarsz, akkor lehet, hogy jó visszafogni még a gyümölcsöt is, nem tudom, de 1-2 alma és körte bizonyára nem sokat tud akadályozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!