Szeretnék elkezdeni paleózni. Ehhez tudnátok segíteni?
Az érdekelne,hogy:
mennyibe kerülne ez nekem egy hónapban?
van rajtam kb 5 kg zsír,ezt le tudom-e szedni evvel a hasamról?
Amugy fegyencedzem,90 kg 186 cm és 27 éves férfi vagyok.
Hogy mennyibe kerül, az az étrendeden és a mennyiségen múlik (s hogy hol eszed, étteremben vagy otthon :P), a paleo nagyon, nagyon tág fogalom. Ahogy észrevettem, nekem ugyanannyiba kerül, mint a régi táplálkozásom (mindig is rengeteg zöldséget ettem s nem sok kész cuccot vettem boltban), igaz, kevesebbel is jóllakom.
Hogy mi kell Neked a fogyáshoz, azt nem tudom, egyesek pusztán a paleózással fogynak, én nem, de ha amellé kalóriadeficitet okozok a szénhidrátfogyasztásom mérséklésével (mert ugye simán lehet szénhidrátdúsan is paleózni) és mozgással, akkor tudok fogyni élvezetes táplálkozás és jóllakottság mellett is.
Hát, hogy neked mennyibe kerülne, azt innen nehéz megállapítani. :) Attól függ, milyen igényeid vannak. Ha nem akarsz sütiket enni, sokat édesíteni, tejet és kenyeret pótolni, és megfelel az egyszerűség tojással, hússal, zöldséggel, gyümölccsel és magvakkal, akkor nem drága dolog a paleo.
Ha jól csinálod, akkor a valóban felesleges zsírnak el kell idővel tűnnie rólad. Férfiként meg főleg. :)
A fegyencedzéshez pedig hajrá! Az tök jó dolog! :) Szerintem a paleóhoz is jól passzol.
"megfelel az egyszerűség tojással, hússal, zöldséggel, gyümölccsel és magvakkal"
Nekem megfelel pont így mert húsimádó vagyok,a tejtermékeket eddig se ettem max. kemény sajtot,mert nem bírja a gyomrom,a cukrot se igazán.A kenyérrel már más a helyzet,de megoldom hogy ne egyek,majd pótlom a napi ch bevitelem gyümölcsökből,meg zöldségekből.
Ha komolyan gondolod olvasd Szendi Gábor könyvét, azokból sok mindenre választ kapsz.Nem tudom, merre laksz, de itt Fehérváron kezdőcsomagot is összeállítanak.
Jó paleozást!!
Vannak paleo centrumok, kész ételekkel, buza finom liszt nélkül alternatív cukorral. Az a lényeg, hogy felejtsd el a kenyeret, tejet, cukrot, ha erre képes vagy már paleózol is. Készíts otthon tartárt, erősPistát, édesAnnát, és vegyél adalékmentes sót, amibe nincs csomósodásgátló. Tészták alapanyaga köményliszt, kenderliszt, tökmagliszt lenmagliszt, mandulaliszt, ezekből fél kiló kb. 1500-2000ft. A szőlőmagliszt kb4000ft.
Nagyából mindegy hol veszed meg az alapanyagokat, mert ezek forrása egy és ugyan az. 50-60forintos különbségek vannak. Egy fél kilós kenyeret kb. 500forintból lehet elkészíteni, nekem két napig elég. Négyadagos lecsó nyáron, ami teljesen paleo 600ft. nyáron. télen meg 1800ft. A süti sokkal drágább, télen nyáron. Egészség témában Tejfalusira is érdemes odafigyelni.
Kenyeret lehet lenmagból is sütni, kilója 530ft... Megfelelő fűszerezéssel teljesen jó tud lenni, anélkül nekem nem szimpatikus.
Sós sütit remekül lehet szezámból, 1080ft/kg jobb helyen.
Persze egyáltalán nem muszáj efféléket enni, ahogy xillitet vagy hasonlót sem. Én úti ételnek alkalmazom a magkenyeret, itthon nem szoktam effélét enni és sütit is csak sok hetente eszem egy picit (az se drága, úgy csinálom, hogy ne legyen az :D). Így is sok olajos magvat eszem :D Használok mandulát is, jobbára olyan ételekhez, amihez 1-2 dkg kell (pl. galuska a levesbe :)). Finom, de kenyérhez, amikor csak jól akarunk lakni valamivel, feleslegesen drága lenne (2900ft/kg-ért veszem, ez nem rossz ár). Maglisztekkel nem foglalkozom, sok teteje nem lenne az én esetemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!