Paleosok! Mit esztek, ha úgy érzitek, valaminek fel kell szívnia a savat a gyomrotokban?
Figyelt kérdés
Ritkán eszek gyümölcsöt, de pl egy alma vagy 1 marék ribizli után nem az éhséget érzem, hanem hogy a savasság marja a gyomrom. nem fáj, csak akkor rögtön ennék pl egy szelet kenyeret (amit ugye nem lehet). Mikor kompromisszumos paleos voltam, ettem rá zabpelyhet, de a magas szénhidráttartalmú ételeket kerülöm, így tanácstalan vagyok.2013. júl. 14. 14:51
11/15 anonim válasza:
A citrom lugos kemhatasu,epphogy nem lesz tole sok savad,hanem kozombositi a savat. Ha eg a gyomrom iszok 2 korty citromlet,es mar semmi bajom.
13/15 anonim válasza:
A citrom valóban lugosít bármennyire nem hangzik logikusan.
14/15 anonim válasza:
Persze hogy lúgosít, mert a gyomorsav végső pH-ja még hígulva is rohadt alacsony, ehhez képest a citromlé gyengébb és hígítja. Most kémia órai kérdés lenne, hogy erős savhoz gyengébbet adva hogyan változik az összhatás, szerintem logikus hogy ha nem is közömbösít, de hígít.
Ammúgy lehet el kellene felejteni a pH-t, mert a lúgosít kifejezés a savas citromra és a kiegyensúlyozott pH-jú emberi szervezetre mindig tudománytalanul hangzik.
A 'citrom csillapítja a gyomorégést' szerintem szebb megfogalmazás, de én aztán nem beleszólni akarok csak talán ez így nektek is szimpatikusabb és kevesebben tudnának belekötni.
15/15 anonim válasza:
nem biztos hogy túl sok a gyomorsavad lehet hogy csak nem oda megy ahova kéne. tudom nekemis épp ilyen gondjaim voltak és ezt mondta a gyomororvos. javaslom nekemis hogy vizsgálltasd ki magad. nekem gyogyszert kellett szednem két honapig utána leállítottuk azota nincs ilyen gondom. egyébként pobállj meg egy deci tejet ha ég a gyomrod lehet hogy segít rajta de elő is hozhatja az égést emberfüggő. vagy egy szem rennie és fél perc mulva semmi bajod :) jobbulást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!