Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Hogyan panírozzam a cukkinit,...

Hogyan panírozzam a cukkinit, ha szeretném kirántani?

Figyelt kérdés

Mondjuk hogy tegnap kezdtem a paleot, vettem lenmaglisztet. Az ebédem még előző napról maradt paradicsomos káposzta volt, vacsira a lisztből készítettem lángost (tejföllel, sajttal, fokhagymával). A maradékot meghagyom kenyérpótlónak.

Ebédre szeretnék rántott cukkinit, de nem tudom, miből legyen a bunda? Ti hogyan csináljátok?



2013. jún. 21. 08:45
1 2 3
 1/26 anonim válasza:
30%
Tojás liszt zsemlemorzsa ,lehet én is azt csinálok .
2013. jún. 21. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/26 A kérdező kommentje:

Köszi!

Az nem lesz gond, ha a zsemlemorzsám búza-lisztből készített kenyérből van? Vagy ennyi "kihágás" még belefér?

Zöld-pacsi ment!

2013. jún. 21. 10:19
 3/26 poiu ***** válasza:
47%
Ez nem vallás. Ha nem vagy gluténérzékeny, ennyi búza belefér. Ha gluténérzékeny vagy mint én, van gluténmentes liszt és zsmorzsa. Persze az se paleo...
2013. jún. 21. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/26 anonim ***** válasza:
73%

ehhh...

Fogyás alatt.. ráadásul egészséges táplálkozás célja mellett..


A búza, tejföl maradjon már felejtős, vagy ne egészséges táplálkozás (paleo) témánál kérdezd hanem divatfogyókúráknál.


A lenmag lisztből lehet készíteni palacsintatésztát a húsra, de lehet csak sima lisztként is használni és úgy kisütni.


Tejföl ->kókusztejszín vagy kesutejföl.

2013. jún. 21. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
*mármint a cukkinire.
2013. jún. 21. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Zöld-pacsik mentek!

2013. jún. 21. 10:46
 7/26 A kérdező kommentje:

1. Tegnap este készítettem lenmaglisztből a lángost, azt kentem meg tejföl-fokhagyma-reszelt sajt keverékkel

2. Ma ebédre készítek rántott cukkinit, ezért kérdeztem rá, hogyan, miben panírozzom. Ugyanis azt senki nem monta, és sehol nem olvastam, hogy létezik zsemlemorzsa, ami nem búzaliszt-alapú anyagból készül.

3. Sajnos nagyon úgy nézett ki, hogy én, a vevő 100x többet tudtam a lisztekről mint a bio-boltban ülő eladó, pedig hittem azt, hogy tőle még tanulhatok.


Hogy mit akarok?

Megszabadulni attól a közel 20 kg plusztól, ami rajtam van. Mert amíg dohányoztam, addig csak 10-12 kg többlet volt rajtam, egy év óta viszont rámjött további közel 10 kg, ahogy a dohányzást abbahagytam. Eddig akármit próbáltam, a fogyókúráim mind-mind sikertelenek voltak. (Nem véletlen, hogy ismerőseim közül sokan inkább vissza-álltak a cigire. Én nem adom fel!)


A net-en olvastam egy doktornőt, aki szerint ha valaki hiába próbálkozik a különböző fogyókúrákkal, de az gyakorlatilag sikertelen, nagyon meglehet, hogy "enyhén" lisztérzékeny, olyan mértékben, amely még nem "orvosi eset".

Ekkor kezdtem jobban utána-nézni, hogy mit is kell, lehet tudni, eljutottam a paleo-ig, és hogy a búzalisztből készített dolgokat hagyjuk el.


Nem divatból csinálom! Fájnak a lábaim, nem tudok gyalogolni, mássz fel te a fájós lábaiddal a második emeletre napjában többször úgy, hogy közben tele van mind a két kezed csomaggal, stb. stb.

Valahol ti is elkezdtétek, valahol ti is kérdeztetek, valahol nektek is válaszolt valaki úgy, hogy közben nem éreztette veletek azt, hogy tök hülye vagy a dolgokhoz.

Ha nincs hangulatod, ha nincs idegzeted, ha nincs időd, vagy már unod, mert ezerszer leírtad, akkor persze van egy jó ellenszere: nem kell válaszolni!

Köszönöm!

2013. jún. 21. 11:47
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a szigorú gluténmentesség egy felettébb jó dolog. Merthogy szinte az egész lakosság látens gluténérzékeny, mivelhogy rengeteg, változatos szervi problémát okoz a gltuén. Sajna.


Én a lenmag lisztet és vagy kókusz vagy valami olajos mag panírt használnék, sok paleós recept van az interneten :)

2013. jún. 21. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/26 Julie S ***** válasza:
2013. jún. 21. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/26 A kérdező kommentje:

Köszi Tápi!

Lenmaglisztet ajánlott a boltos a kenyérpótló lángos, és a napi gyúrt tészták készítéséhez. Rizslisztet az esetleges habarásokhoz, azt használtam most a panírozáshoz, persze a hagyományos zsemlemorzsával.

Majd szétnézek, ha mást nem találok, akkor (egy évvel ezelőtt vettem TK lisztet, ami borzalmas volt a palacsintánál, elhasználtam zsemlemorzsa helyett), szóval, ha mást nem találok kisvárosunkban, veszek TK lisztet a panírhoz.


Recepteket kismilliót lementettem, persze először a Szendi-oldalról, no meg találtam máshol is. Majd látom, mikor mi fér bele a pénztárcámba. Alapjaiban úgy érzem, hogy inkább az elkészítési módokat kell megtanulnom, mert azért (a kenyér és főtt tésztás ételeken kívül) alapjaiban elfogadható az étkezésem. A rántásokat, tejfölt és hasonlókat ha még kiiktatom a búza-lisztes kenyér mellett, akkor már elvileg helyben kell lennem.

De köszi a segítségedet, ha még lesz gondom, akkor kérdezek, ha megengeded. Zöld-pacsi megy!

2013. jún. 21. 16:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!