Miért akar mindenki lebeszélni a paleoról?
"Azt is gondolom, hogy a búza sem az a búza, ami 100-200 éve volt..." Így igaz.
"Az elmúlt száz év nemesítési gyakorlata, amely előnyben részesítette a "D" genomot is tartalmazó Triticum aestivum továbbnemesítését, elérte, hogy a mai kenyérgabona már igen sok glutént és ezen belül igen sok alfa-gliadint tartalmaz. Mivel a gluténfogyasztás valóban az utóbbi 100-120 évben nőtt meg ugrásszerűen, és a mai kenyérgabona fogyasztása terjed Ázsiában is, így a világon szinte mindenhol a guténérzékenyek száma fokozatosan nő. "
Nekem endometriozisom van és mióta nem eszem kenyeret, rozs, árpát s még egyéb kisebb étrendi megszorítás betartok, tünetmentes vagyok. Visszatérni pedig eszem ágában nincs, mert tavaly nyáron már kipróbáltam, azt a fájdalmat a hasamban senkinek nem kívánom...
Kedves utolsó :-)!
Micsoda meglepetés, nekem is endometriózisom van :-D és főleg azt tartom kordában a paleoval :-D (de nem mellékesen sok más dolog is meggyógyult). :-). Éljen a paleo :-).
Hahaha, lehet még ismerjük is egymást :-D!
Kb. 8-9 hónapja paleozom és párszor előfordult, hogy vagy "bűnöztem", vagy akaratomon kívül ettem valamit, amiben volt liszt...a hatása nem maradt el: azonnal haspuffadás.
Hüvelyesek dettó, tejes termékek szintén :-)...(kivéve kemény sajt).
Ez a legjobb jelző készülékem, a hasam...viszont gyakorlatilag nem eszem már SEMMILYEN feldolgozott élelmiszert, így az ilyen probléma teljesen kiküszöbölhető :-), csak győzzek főzni...lustálkodni nem lehet a konyhában az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!