Ti mennyi húst esztek egy nap alatt?
Van hogy én 24 óra alatt eltüntetek 1 kiló színhúst... félelmetesen soknak hangzik de mégis könnyen elfogy. Eszek mellé zöldségsalátát, gyümölcsöket, magvakat, ezen a napon tojást pl épp nem (de szoktam).
Kb. 1 hete kezdtem ezt az étrendet, nem (!) diétás szándékkal, sportolok és az egészségem és az erőnlétem fejlesztése a cél.
Szóval ez sok vagy nem sok?
HA nincs a hús és a köszvény között összefüggés, hogy lehet az, hogy régen csak a gazdagok voltak köszvényesek, akik rendszeresen ettek húst?
A szegények kenyéren és vízen éltek, semmi bajuk nem volt, ellenben a gazdagok sorra szenvedtek tőle, nem hiába hívják a gazdagok betegségének. Nem voltak fruktóz alapú édesítők sem akkoriban, mégis bajuk volt, szóval az állításodat semmi sem támasztja alá, fogalmad sincs a köszvényről, inkább mondanád ezt.
A gazdagok betegsége sem érv ma már. Inkább a hagyományos nyugati étkezést folytatók betegsége.
Pont nem lehet 1 anyagot kipécézni, bár próbálkozni lehet vele.. A gazdag ember ahogy előttem írták minden sz.art összeevett. Na mi a felelős a köszvényért ezek közül?
A hús, amiből a keletkező húgysavat kiválasztja az egészséges vese, minél több a fehérje bevitel annál nagyobb a kiválasztás..
Vagy valami megzavarja a folyamatot? Ha meg valaki köszvényes akkor annak nem kell purint ennie rohamhoz. Akkor a saját húgysav termelés (mert termelődik húsevés nélkül is) is elég rohamhoz, mondjuk kevesebb vízivás után, vagy alkoholfogyasztás után.. tehát nem egy természetes táplálék a megbetegítő, hanem valószínűleg egy hajlam amit akár a nyugati táplálkozás felerősít. Utána már lehet tünetekkel maszatolni, ne egyen húst.. az alapgondot meg senki sem keresi.
Nem volt még akkor "minden szar". Nem voltak édesítők, nem volt finomított ch, nem voltak tartósítószerek, a betegség mégis kialakult...
Az tény, hogy genetikai hajlam kell hozzá, de ha direkt ráteszel egy lapáttal a rengeteg hússal, csak magaddal b@szol ki...
És mi a rengeteg hús? Mi számít rengetegnek?
Mikorról beszélünk, mióta eszik az ember szacharózt/mézet nagy mennyiségben, mióta ismert a köszvény? (nem tudom)
naggyonjóóó...
egyél csak sok zsíros húst, rántottat, jó vastag bundában, ha lehet,a krumpli bármilyen variációjával. nagyon jó a tejfölös pöri, sok nokkedlivel, tarhonyával, és krumplival.Garantáltan nem leszel éhes.
..ha megszomjazol, egy kis turmix...tej, tojás, cukor, eper, vagy bármi..utána cola..
szép, nagy, kövér ember lesz belőled.
Utolsó paleo diétához írta a kérdését.
Nyilván nem fog sok szénhidrátot meg tejtermékeket enni hogy kövér szívbeteg ember legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!