Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Paleosok, hogy bírjátok az...

Paleosok, hogy bírjátok az alkoholmegvonást?

Figyelt kérdés

Nem vagyok alkoholista, de szoktam bulizni és ilyenkor iszogatni is.. mióta paleózom (3 hete) persze nem ittam, de itt a nyár és bulik is lesznek.. ti ezt hogy oldjátok meg? Nulla alkohol?

20.l

2013. jún. 3. 17:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én csak nemrég kezdtem paleozni. Nem voltam eddig sem nagy ivó, van hogy több hónapig nem iszom . Bár így nyáron erre kevesebb esély lesz :$ azért próbálok ritkán és mértékkel, de a fesztiválozást azt ki szeretném élvezni. A sört nem igazán szeretem. A vodkát viszont nagyon,leginkább azt iszom, vagy vörösbort, esetleg. A többi hónapban pedig majd visszafogom magam.
2013. jún. 3. 22:46
 12/14 anonim ***** válasza:
67%

egyszer fogalmaz az ember pongyolán..

megmagyarázom. "A gyümölcsben is ott van a szénhidrát (sőt, cukor) de a borban már kevés van" én a borra értettem, hogy kevesebb ch van benne mint a gyümölcsökben.

Analitikailag persze az alkoholos italokban lehet ch, mert az erjesztés nem tökéletes, mert adnak hozzá cukrot.. most ez evidens. De egy darab salátában is van ch, nem az a baj a sörrel hogy van benne kemény 3-4% szénhidrát.

Túloztam amikor azt írtam hogy nincs..

De sört nem iszik a paleós (ha egyáltalán iszik szeszt).

Bor az gyümölcslé, sőt még annál is kevesebb cukor van benne.

Én töménypárti vagyok, mert abban tényleg nincsen cukor - kac-kac, ezért a poénért írtam.

Egyébként ez nem is vita, csak tanulás helyett baromságról fecsegünk. Nincs mit megideologizálni: a szesz az s.zar.

Az alkohol meg nem szénhidrátos, legfeljebb marad mellette cukor is. Mert a gyümölcslé már csak olyan, hogy cukros. Tehát egy kicsi a borban is marad.

A sörben is - bár azt a glutén miatt sokan tényleg nem isszák.

2013. jún. 3. 22:47
 13/14 anonim ***** válasza:

Egyeseknek itt az alkoholfogyasztás mindenféle gyengeséggel, részegséggel, másnapossággal egyenlő, úgy látom...

Nekem egyáltalán nem. Egy pohár bor bográcsozáskor vagy 1-2 feles házi barackpálesz egy 2 órás csevely közben abszolút semmi rosszat nem okoz nekem, sőt. Nem kell részegedésig inni, én nem cselekszem azt. Viselkedésemben sem áll be változás, legfeljebb annyit oldódom, mint egy csillagfényes tóparti sétán (bár ahhoz már többet kell innom, mint szoktam, vagy más feltételeknek is teljesülniük kell, pl. egy kellemes, zenés buli)...

2013. jún. 4. 09:38
 14/14 Andizsuzsi ***** válasza:
Azért a kultúrált alkoholfogyasztás és a részeg liba között van még pár fokozat... Én még sosem voltam alkoholtól bűzlő nőességét elvesztő fehérnép, de egy pohár Irsai Olivért bármikor szívesen elszopogatok.
2013. jún. 5. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!