Mi számít zsírnak?
Számomra a zsír makrotápanyag számít zsírnak :) A tojásban is, a húsban is van (persze van, amelyikben minimális s van, amelyiknek a fele az), de az ember a normál sütés-főzés során is szokott használni zsírt, én legalábbis azt teszem. A ketogén napjaimon voltak érdekes dolgok, amikor kipróbáltam a mogyoróval kevert kókuszzsírt, az már kissé extrém szint, bár nem volt rossz egy kis málnával (az egész édesség pici volt, elvégre több összetevőjében volt szénhidrát) :D
A legtöbb olajos mag nagyobbik fele zsír. Az ilyen rejtett zsírokból úgy lehet sokat bevinni, hogy nem érződik zsírban tocsogósnak az étel.
Úgyhogy még rengeteg zsírt sem olyan nehéz bevinni, hacsak valaki nem érzékeny rá, a minimálisan szükséges mennyiséget pedig szerintem elég egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!