Most mit csináljak? Ti jártatok már így?
Ha valamitől undorodsz, azt ne erőltesd szerintem! Az ilyen szintű undornál szerintem egyáltalán nem érdemes ezt erőltetni. Nagyon finomak a sült/párolt zöldségek is, a neten is biztos rengeteg jó vegetáriánus receptet találsz. Aztán majd lehet, hogy egyszer újra megkívánod a húst. Nem tudom, hogy mi lehet az undor hátterében, de a helyedben nem rágódnék ezen.
A drasztikus, gyors fogyás viszont aggasztó.:( Én sem fogyok, pedig sokszor hetekig 1200 kalórián élek vagy annyin sem. Sült répát szoktam legtöbbször enni borsóval vagy cukkinivel. Imádom, de nálam nincs fogyás ezektől. Te akkor tényleg nagyon semmit nem ehettél, ha ilyen hamar lement. Remélem, azért "helyre billensz".
Ez furcsa... Nekem sosem volt még zsírfóbiám, nem tudom elképzelni, milyen az... (Nem értem, miért a húst írod mindenütt, ha úgy tűnik, a zsír zavar.) De az elég egészségtelen, zsírra szüksége van a testednek, s ugyebár Te is tapasztalod, hogy nélküle elég nehéz elég kalóriát bevinni - bár nem lehetetlen, csak sok gyümölcsöt kell enned, sok más választás nincs (ott van a tojásfehérje, de az nem valami kalóriadús).
A hús kerülésével önmagában nincs gond, az még nem akadályozza a jóllakást szigorú paleóban sem. De ha nem bírod a zsír gondolatát sem, az durva. Amúgy főleg a csirkemellnél fura, az szinte 100% fehérje... Nem tudod, mitől lehet ez? Nem történt valami, ami megmagyarázhatná? A testednek KELL a zsír, a fehérje és sok anyag, ami minimális zöldségben nincs meg kellő mennyiségben...
Miért nem eszel legalább többet a zöldségekből? Minimális zsír is gond? Semmi mást nem tudsz lenyelni, mint némi natúr zöldséget? Ez nagyon fura, sosem hallottam még ilyesmiről.
Mindenképpen pszichés gond, és nem ártana utána járni kezelni.
"ahogy a zsír lerakódik az érfalaimra" természetesen ilyen csak akkor van, ha gyulladás van a testben. Szervezetszintű gyulladás a gabona és cukorevőkben van! Tehát a problémád biológiai magyarázata megalapozatlan. Kényszeres, annak adnék igazat aki szintén pszichés betegségre gyanakodott.
De miért alakult ki? Túl rámozdultál a húsevésre, táplálkozás témára?
Lehet nincs komoly gond, pár hétig, hónapig vegánódj. Nem lesz bajod tőle, ha elég zöldet eszel és változatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!