Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Mi okozza a puffadásomat?

Mi okozza a puffadásomat?

Figyelt kérdés
Szigorú paleolit szerint élek már egy jó ideje ,de a közelmúltban minden evés után felpuffadok. Érdemes kivizsgáltatni ,vagy elmúlik idővel?
2013. ápr. 8. 18:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk, ha brokkoli, karfiol vagy káposzta evése után puffadsz, az teljesen normális és természetes. Figyelted magadon, hogy milyen ételek puffasztanak?

Én is paleózom hónapok óta, de csak bizonyos zöldségek fújnak.

2013. ápr. 8. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
50%

"brokkoli, karfiol vagy káposzta evése után puffadsz, az teljesen normális és természetes"

Hát ez jó nagy marhaság volt... semmilyen puffadás nem normális és pláne nem természetes.

Ha néha felpuffadsz, azt bizonyos ételek okozhatják, ha viszont minden evés után akkor célszerű erről a neandervölgyi étrendről leállni vagy legalább is módosítani rajta, mielőtt okozol magadnak egy jó kis epehólyag gyulladást, nem is beszélve az epekőről, mivel valószínűleg az történt, hogy kissé túlterhelted az epédet ezzel a szélsőséges étrenddel, javaslom a változtatást mielőtt állandósul.

2013. ápr. 8. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
66%

Leírhatnád miket ettél.


Igen, kivizsgálás bármikor jól jöhet, még ha magától el is múlik valami.


A 2. válaszolótól kérdezném, hogy szerinte mi szélsőséges a paleolit táplálkozásban? A cukorevés elhagyása már csak nem számít szélsőségnek, az meg csak egy tévhit, hogy aki paleózik az húst kezd enni hússal, vagy hogy mindenképpen zsírosan eszik, vagy hogy egyáltalán nem eszik szénhidrátot.. ezek nagyon értelmetlen egyszerűsítések, skatulyák, természetesen nem igazak, persze hogy ezek szélsőségesek lehetnek, de erről nincsen szó.

2013. ápr. 9. 01:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
74%
Paleótól epehólyag gyulladás? Na ez az igazi marhaság! Ha minden étkezés után puffadsz függetlenül attól, hogy mit fogyasztottál, akkor tényleg mielőbb fel kell keresni egy belgyógyászt.
2013. ápr. 9. 06:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ahogy megfigyeltem a zöldségek és a húsok okozzák. Akkor mégiscsak kivizsgáltatom magam.
2013. ápr. 9. 06:17
 6/7 anonim ***** válasza:

Brokkoli, karfiol, káposzta és sárgarépa


Nagyon tápláló zöldségekről van szó, de sajnos rettentően gázosak. Az ok, amiért ezek a zöldségek gázkeltőek az a raffinóz.


Ez egyfajta cukor, amely egész addig emésztetlen marad, amíg el nem éri a vastagbelet, ahol az erjesztett metán-termelő baktériumok felbontják. Sajnos nincs semmi, amit tehetünk annak érdekében, hogy a brokkoli, káposzta vagy a sárgarépa ne okozzon puffadást.

2013. ápr. 11. 03:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Én is puffadok mostanában, de a doki szerint semmi bajom. Nyár óta paleózom és december óta puffadok.
2013. ápr. 14. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!