Diéta melletti kellemetlen szájíz/szag. Mi okozza, illetve mit lehet tenni ellene?
Amióta életmódot váltottam (nem eszem lisztes, cukros, zsíros dolgokat) táplálkozás és mozgás terén, azt vettem észre, hogy estére időnként nagyon rossz a szám íze. Eleinte arra gondoltam, hogy az elfogyasztott étel (pl. nyers zöldség) okozza, de fogmosás/rágózás után ugyanúgy visszatér ez az íz, illetve akkor is, ha mást eszem, pl. virslit, főtt tojást.
Korábban sosem volt "szájszagom" a szájhigiénés szokásaim sem változtak. A párom szerint ez attól van, hogy kevesebbet eszem mint korábban.
Tapasztalt már valaki hasonlót? Van megoldás?
Fogyáskor a testzsír lebontásának van ilyen kellemetlen mellékhatása (aceton szagú a lehelet)
Igyál sok vizet, hogy frissen tartsa a leheletedet. A folyadékhiány szájszárazsághoz vezet, és rossz szájszagot okoz.
Az étkezések közötti petrezselyem rágcsálása is sokat segít a lehelet frissen tartásában, mivel antibakteriális és gombaölő összetevői vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!