Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Jól gondolom, hogy a paleó is...

Jól gondolom, hogy a paleó is csak akkor működik, ha kalóriadeficitet hozok létre?

Figyelt kérdés

Egy pár napja paleózok, és elképesztő, sohasem vagyok éhes, annak ellenére, hogy csak 1400 kcal-t viszek be.

Szerintetek ez kevés? Vagy éppen jó?

De nem merek többet enni, mert félek, hogy hazavágom vele a diétát.

18l/176cm/75kg

2013. márc. 9. 09:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Jobb, ha leírod milyen választ vársz el tőlünk, hogy rábólinthassunk.
2013. márc. 9. 16:11
 12/17 anonim ***** válasza:

Én paleózom szintén. 5 hónap alatt 19kg-ot fogytam.

Alapvetően kevesebbet eszem mint előtte. Gyümölcsöt reggelire sohasem eszem, csak ebéd és vacsora után 1-1 db almát v. narancsot v. valamit.

Reggelire csak keveset eszem. Mondjuk 2 lágy tojás vagy rántotta vagy kicsi paleo kenyér sonkával, kolbásszal zöldségekkel.

Ebédre valami hús zöldséggel (kis adag)

Vacsorára eszem általában a legtöbbet: paleo kenyér,kolbász,szalonna, sonka, sok zöldség, olajbogyó, kevés sajt, utána vmi.gyümölcs egy kevés mandula esetleg.

Nekem ez nagyon működik! 33f/186/87kg(jelenleg) ;)

2013. márc. 9. 17:22
 13/17 anonim ***** válasza:

A fogyás a célod?

Én sosem bírnék ennyi gyümölcsöt megenni, szerintem baromi kevés amit ettél...én éhen halnék.

Ha ez csak egy olyan nap, amikor épp ezt kívántad az, de hosszú távon nem vagyok biztos hogy ez túl jó lenne.

Paleonak tutira nem nevezném, ha így eszel hosszú távon.

Ez inkább valami nyers diéta.

Paleo szerint sokkal több fehérjére van szükség. És zsírra is. És zöldségre.

Ha fogyni szeretnél, akkor szerintem akkor fogsz gyorsan fogyni, ha több fehérjét eszel és zsírt...attól gyorsan hosszú ideig jól lakott leszel.

A szénhidrát /beleértve a gyümölcsöt/ hízlal, ha sokat fogyasztod...

2013. márc. 9. 22:52
 14/17 anonim ***** válasza:
76%

Előző vagyok: 164cm/49kg

Reggeli:

Házi Kolbász, vagy 2db tojás, vagy házi pástétom

Valami nyers zöldség: sárgarépa, karalábé, ubi, retek

Ebéd:

Hús-hal/bármilyen hús, vagy tojás lepény

Zöldség párolva/sülve/pürének stb

Uzsonna:

Friss leveles saláta mix, magokkal, hidegen sajtolt olajjal, valami gyümölcs /1db banán, vagy alma

Vacsora: Valami maradék, hasonló, mint a reggel

Ez fogalmam sincs hány kalória, életemben nem számolgattam még kalóriát. De szerintem nem biztos, hogy kevés...

Sütiket is szoktam néha enni.

Én egy ilyen felállás mellett vagyok 49kiló.

Részemről én nem is kívánom a gyümölcsöt nagyon. Sosem bírnék ennyit megenni, mint te. Szerintem, ha valaki kívánja és nem okoz neki gondot /nem cukorbeteg pl/, nem akar fogyni...akkor egyen amennyit akar, de ahogy te ettél az nem egy tipikus paleos étrend.

2013. márc. 9. 22:59
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Ja igen, és én persze nem fogyókúra miatt csinálom, hanem egéségügyi ok miatt...

És MŰKÖDIK.

2013. márc. 9. 23:00
 16/17 anonim ***** válasza:
76%

#13: Én sem laktam volna jól ennyitől, de nem vagyunk egyformák. Zsírt azért vitt be rendesen, ennyi szénhidráthoz ne is legyen több, így se kevés, a magas zsír/magas szénhidrát nem a fogyókúra titka...

Kiszámolgattam a dolgokat, így most hű de okos vagyok. A kalóriamennyiség nem vészes (nekem 1600 jött ki, arról nem tehetek, ha a kiwi és a banán mérete nem a táblázatbeli volt), zsírt már mondtam, hogy van, a kesudió jó ebben - sajna szénhidráttartalma sokkal magasabb a fehérjetartalmánál, így a fehérje kissé szegényes lett eme napon (még mennyiségét tekintve is, aminek nem csekély része a gyümölcsökből jött... a fehérjék típusaiban nem vagyok otthon), de ha eseti alkalomról van szó, nem tartom óriási problémának. Nem lehet egyetlen nap alapján véleményt mondani, még ha nagy a kísértés, mivel nincs elég infónk, akkor sem.

2013. márc. 9. 23:27
 17/17 anonim ***** válasza:
63%

Haliiii~ ^.^

Különböző irányzatok vannak, mivel a paleo tudományos alapokon, orvosi tapasztalatokon és vizsgálatokon alapuló táplálkozás, a tudomány pedig ismer egymással ütköző, ellentmondásos tapasztalatokat, következtetéseket így kötekedés nélkül is születhetnek eltérő vélemények ^^

Például a gyümölcsevésről, ami igencsak megosztó dolog, de nagy mennyiségben sehol sem szokták ajánlani, én most nem teszek ajánlást, hiszen ki lennék én ehhez?

Bizonyos szempontból a sok gyümölcsben lévő sok cukor (GLU+FRU) mind vércukorszint hullámzást mind pedig (nagy mennyiségben a fruktóz) inzulin rezisztenciát is okoz, továbbá például egy gyümölcsös reggeli nem úgy hat az emésztőrendszerünkre mint ahogyan szeretnénk. Nem igazán okoz kellő epehólyag ürülést, emésztőenzim kiválasztást. Bár ezzel kapcsolatban a kenyeres-kalácsos reggeli modellt jobban ismerjük, ami egyértelműen rossz ilyen szempontból is, konkrétan Légrády Péter Tojáskönyvében a gyümölcsfogyasztást követő emésztésről nem olvastam, vagy nem emlékszem. Tehát leginkább feltételezhetjük, hogy nem ideális minthogy ideális emésztéshez (teljes epehólyag ürülés, megfelelő:gyors továbbhaladás a gyomorból) zsír KELL.

A másik oldalt a nyersvegán gyümölcsevők képviselik, akik nem csak nyersvegánok, hanem gyümölcsevők is (:

Azaz gyümölcsöt reggeliznek, és látszólag teljesen egészségesek. Ezzel az a probléma, hogy nem érv, mivel nem ismerjük az egészségüket pontosan, éveken át tartó szélsőséges mennyiségű gyümölcsfogyasztás után.

Lehet annyiban maradni, hogy 150g szénhidrát gyümölcsökből hivatalosan SOK, de még mindig jobb mint ezt gabonákból bevinni.

Végül pedig az ideális szénhidrát bevitel mennyiségtől függetlenül a zöldségekben található emészthetetlen, nagy vízmegkötő képességű rostok képében történhetne, amit baktériumok zsírsavakká bontanak le.

Ha az ember jóra törekszik, akkor legnagyobb mennyiségben zöldségeket és tengeri halakat (állatokat) fogyaszt, ezek hiányában szárazföldi állatokat. Gyümölcsöket és olajos magvakat csak kiegészítésképpen. Jajj pedig milyen finomak, főleg együtt! Kesudió és alma (L)!

2013. márc. 11. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!