Jól gondolom, hogy a paleó is csak akkor működik, ha kalóriadeficitet hozok létre?
Egy pár napja paleózok, és elképesztő, sohasem vagyok éhes, annak ellenére, hogy csak 1400 kcal-t viszek be.
Szerintetek ez kevés? Vagy éppen jó?
De nem merek többet enni, mert félek, hogy hazavágom vele a diétát.
18l/176cm/75kg
Pl. a tegnapi napom így nézett ki:
reggelire megettem 10 db kiwit, 1 db banánt, 1 db narancsot
ebédre 1 db banánt
uzsonnára 100 g kesudiót
vacsorára 3 db főtt tojást
Szerintetek 150 g ch sok??? Hát hol éltek ti?
Mert kb. ennyit vittem be tegnap a gyümölcsökből.
Meg mi az, hogy ez csak ch?
A kesudió ugyan micsoda? És a tojás?
Ez mitől paleo? Paleóban nemigen van gyümölcs,különösen nem ilyen mennyiségben (cukor!).
Hol a hús, a hal? Hol a rengeteg zöldség, saláták?
Óh, hogy itt mindenki csak kötöszködni akar...
Tegnap több gyümölcsöt kívántam, ennyi. Volt olyan nap, amikor húst ettem hússal. Akkor azt kívántam.
Hogy a kérdésre válaszoljak: én azt tapasztaltam, hogy csak kalóriadeficittel lehet fogyni. Első hónapban, mikor elkezdtem paleózni nagyon elszomorodotam, mert mindent betartottam és mégse fogytam semmit. Igen ám, de ettem zsíros sonkát, húst, kolbászt, amit elméletileg szabad, gyakorlatilag meg nem, ha fogyni akarsz.
Amúgy az étrend amit leírtál tényleg nem jó, a paleo alapja a sok zöldség és hús, gyümölcs csak desszertnek, magvak csak nasinak. Ne ezek legyenek a főételek, hanem zöldség és gyümölcs.
A kérdésre ugyan nem tudom a választ (egyébként a paleó nem attól "működik", ha fogysz, mert bár ebben a szekcióban van, ez életmód, nem fogyókúra, bár egyesek arra használják - csak megjegyeztem, ne vedd kötözködésnek), de kicsit hasonló helyzetben vagyok, habár nekem van nem paleós étkezésem is (a paleósok meg húst esznek, amit én kb. sosem), de azért szerintem közelebb állok a paleóhoz, mint a normál táplálkozáshoz. Amióta nem eszem lisztet, nem kívánom a csokit és sokkal, sokkal kevesebb étel is elég. Nem vagyok éhes s bár nem tudom kiszámolni, biztosan kalóriadeficitben vagyok már, főleg hogy mozgok is. Csak remélni tudom, hogy lesz valami eredménye.
A gyümölcsös nappal szerintem semmi baj, ha az esett jól, végre valaki nem egy kitalált terv szerint eszik, bármire is vágyik épp. A paleósságát nem tudom, a sok gyümölcs nem paleós gondolat még nem jutott el hozzám sosem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!