Honnan tájékozódsz a témáról?
A tojás és a húsok a legtáplálóbb és a legtöbbet adó táplálékaid (értem ez alatt az egészséget, energiát a jóllakottságon kívül), a szója viszont a legolcsóbb hasznon növény, ami sajnos takarmánynak is csak éppen elmegy, mert előbb levágják az állatokat minthogy megbetegednének. Emberi fogyasztásra? Legfeljebb nagyon komoly éhezés idején, esetleg..
Az ősemberek fejték mondjuk a mamutokat? Ittak mamuttejet, vagy bármi más tejet? Nem!
Tehát nem fér bele.
A hús belefér mert a mamutokat jól kupán vágták és jókat lakmároztak belőle.
A tej úgy rossz, ahogy van. Felejts el. Rengeteg problémát okoz. A szóját is.
Ihatsz kókusztejet, mandula, kesu tejet.
Eleve nehezen nevezhető tejnek a laktózmentes tej...nem mintha jó, lenne ha köze lenne egy tehénhez.
Szerintem kicsit olvass jobban után a témának, ha tényleg érdekel.
Aboszolút nem fér bele...semmi feldolgozott cucc, amit szédszedtek, hogy aztán összerakjanak...
A tej úgy rossz, ahogy van...tökmindegy, hogy laktózmentes...
#12-es: Nem fejtek mammutot. Ja és max 20 évig éltek. :'D
Ha a fehérjével lenne gond, marhahúst sem ehetne az, aki arra érzékeny.
Aki nem bírja a tejsavót (mert pl. inzulinrezisztens, és az nála nagy inzulinválaszt vált ki), az ne igya!
...De azért nem kell máglyán megégetni mindenkit, aki ráátall nézni. 90 éves nagyanyám a mai napig issza, és semmi baja. Van, aki bírja, van, aki nem, mindenki szervezete más.
Hagyományosan a paleo étrendben viszont nincs tej.
Ha nem bír nélküle meglenni, de egyébként bírja a szervezeted, akkor igyál, csak az nem lesz paleo.
Én a mandulatejet próbáltam, az klassz. Tégy egy próbát, ha gondolod! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!