Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Miért nem jók a tejtermékek?

Miért nem jók a tejtermékek?

Figyelt kérdés
Sziasztok én nem csinálom a paleo diétát csak szerettem volna fogyni (bár nem keveset). Itt sokszor olvasom a válaszok között h a gabonafélék és a tejtermékek egészségtelenek. Leírnátok h miért. Ha nagyon hosszú küldhettek linket is. Én elég sok tejterméket fogyasztok (kefír,túró,tejföl) és mindíg azt hittem az jó a csontoknak , terhesség alatt is ajánlotta a doki.

2013. febr. 26. 16:35
 1/8 anonim ***** válasza:

Olvasd el ezt a cikket és dönts el magad:

[link]

2013. febr. 26. 17:01
 2/8 anonim ***** válasza:
Még csak annyit az előző linkem kiegészítéséhez, hogy sokkal jobb lett a közérzetem, mióta kiiktattam a tejtermékeket az étrendemből.
2013. febr. 26. 17:02
 3/8 anonim ***** válasza:
Tejtermékek közül a cottage chese, sovány túró, kefír, joghurt is megállja a helyét az egészséges tejtermékek között. Gabonafélék ? Nem tudok kéros mellékhatásról, zabpelyhet napiszinten fogyasztom. Talán az ízesített, agyon cukrozott gabonapelyhek, és a fehérliszt. Teljes kiőrlésű lisztek rendben vannak.
2013. febr. 26. 17:09
 4/8 A kérdező kommentje:

Az első válaszolónak: elolvastam a cikket és ami feltűnt h a kecske tejet helyettesítőként ajánlotta. Szerinted ez olyan még mindíg jobb mintha tehéntejet innál vagy a nem egészségtelen kategória. Amúgy mindenképpen elgondolkodtattál csak annyi cikket lehet olvasni manapság és már minden káros. Persze valószínüleg sajnos így is van de kaja nélkül éhenhalunk :(.

Azt hiszem megpróbálom csak már előre félek a családom reakciójától. Majd megpróbálom titokban csinálni.

Amúgy a cikk nem annyira meggyőző mert rengeteg benne a statisztika amivel bármit ki lehet mutatni csak megfelelően kell mérni. De emlékszem amikor a lányom született rettentően fájt a hasa a tápszertől tehát inkább szoptattam de így is sírt végül rájöttem h akkor fáj neki amikor én tejterméket ettem. Ez a fájdalom elmúlt és most eszik sajtot stb... de az arcan van egy kis ekcéma ami nem múlik el. Megpróbálom h nem kap semmilyen tejterméket hátha akkor eltűnik.(kb akkor jelenhetett meg amikor elkezdett sajtot enni)

2013. febr. 26. 18:04
 5/8 anonim ***** válasza:

Hát érdekes a cikk, de csak ugyanaz a túlzó cikk amit már szinte az összes élelmiszerről olvastam...

Én is tudok neked olyan tanulmányt, amiben a kutatók hegyi pásztorokat vizsgáltak akik között 50 év fölött nincs infarktusos még a férfiak között sem, pedig egész életükben teljes értékű tejet fogyasztanak aminek ugye magas a koleszterin tartalma, ugyanakkor alacsony a vastartalma. A vérben lévő vas ugyanis sokkal károsabb mint a koleszterin...

Sőt olyan tanulmányt is olvastam, hogy tudományosan nem bizonyítható a sok vízfogyasztás jótékony hatása...

Én amondó vagyok, hogy mértékkel minden fogyasztható, túlzásba esve pedig minden káros...

2013. febr. 26. 19:17
 6/8 anonim ***** válasza:
A tehéntej csecsemőnek kimondottan ellenjavallt. Ezen érdemes elgondolkodni. A magam részéről ha egy terméken elolvasom, hogy gyerekeknek, terhes kismamáknak nem ajánlott, kapásból kihagyom.
2013. febr. 26. 19:19
 7/8 anonim ***** válasza:
2013. febr. 26. 21:19
 8/8 anonim ***** válasza:

"Tejtermékek közül a cottage chese, sovány túró, kefír, joghurt is megállja a helyét az egészséges tejtermékek között. Gabonafélék ? Nem tudok kéros mellékhatásról,"

Nem lehet, hogy a táplálkozástudományi ismeretek kissé hiányosak? Úgy könnyű nem tudni a gabonák káros hatásairól (nem mellékhatásairól) illetve így könnyű nem csak a joghurtot, de még egy kokakóla ízű nyalókát is egészséges, tápláló élelmiszernek besorolni.

2013. márc. 1. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!