Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Ez hihetetlen! Ti ilyenkor...

Ez hihetetlen! Ti ilyenkor mit tennétek?

Figyelt kérdés

Nagyon nagyon fontos vizsgára készülök, ami pár nap múlva lesz (sikerült meggyőznöm az oktatót, hogy ne kelljen egy félévet csúsznom,és most adott a lehetőség).

Hétvégére hazajöttem, már hónapok óta nem voltam itthon. Másfél hónapja paleózok, amitől koncentrálni tudtam a tanulásra, nem voltam éhes, nem ingadozott a vércukorszintem, megszűntek a falási rohamaim. Gondoltam, majd ha hazajövök, nekiállok zöldséget pucolni, kaját csinálni magamnak, mert itthon nem támogatják az étrendemet. Rengeteg veszekedés származott ebből. Direkt felkészítettem őket, hogy ugyan vegyenek már egy csomag répát, spenótot nekem, vagy kínai kelt, nem drága. De nem. Ne egyem meg ezt, mert az kell a mai kajába (ami rizzsel lesz összekeverve), azt se edd meg, egyél inkább szendvicset, azzal laksz jól. Megpróbáltam azt, hogy ami itthon van pl 1 alma, azt megettem, de a vizsgára való felkészülésemnél 0 energiám van, amióta itt vagyok, semmit se tudtam haladni. Muszáj volt valóban szendvicset és hasonló szörnyedvényeket enni, mert nem bírtam ki az éhezést. Elmenni boltba nem tudok, mert mínuszba jövök ki így is hó végére. A szám aftás lett, hasmenésem van, és fáj az emésztőrendszerem (viccen kívül). Úgy érzem, gyulladásban van. Leültem tegnap beszélni szüleimmel, veszekedtünk is, mondtam nekik a panaszaimat, erre csak azt mondták, hogy mert elszoktam a rendes kajától. Olvastam Szendi Gábor könyvét, elmagyaráztam nekik mi hogy van (mióta paleózok, mindig papolok nekik), de semmi! Ők begyöpösödöttek, és egyszerűen nem értik meg, hogy rosszul vagyok, nem tudok felkészülni a vizsgára! És tudjátok milyen a kenyérfélék, virslik stb. Szépen előjött a falási rohamom ismét , a vércukoringadozás miatt, és reggel paleos kaja hiányában 2 nagy szelet kenyeret, melegszendvicset, cukros kakaós müzlit és virslit ettem. Ez az én gyengeségem volt, tudom. De egyszerűen így viselkedek ezekre a szemetekre. Nekem most a vizsga a legfontosabb, mivel önellátó vagyok, nem mindegy, hogy mikor végzek. Alig várom hogy visszamenjek már a koleszba! Ti mit tennétek ilyen helyzetben? Már ma visszamenni nem tudok, mert orvos miatt is haza kellett jönnöm.

2013. febr. 22. 10:06
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
5%
Hmm, én jogosnak tartom, hogy nem akar sz.art enni Kérdező. Ilyen alap igény vagy mi.
2013. febr. 22. 22:35
 12/24 anonim ***** válasza:
63%

Megmondom őszintén, hogy nem igazán befolyásolja a véleményem , hogy te mit tartasz jogosnak vagy sem.

Főleg hogy neked meg a gyakorin való észosztás a mániád.

Az életmódváltás ok, a görcsös, mániákus ragaszkodás nem. Vannak az életben ezerszer nagyobb problémák is - többek között most az az ominózus vizsga és az erre való maximális koncentrálás lenne az első.

Én ebben a szituban egy pillanat alatt lereagáltam volna magamban, hogy ok, akkor

-vagy én vásárolok gyorsan pár olcsó dolgot és ezek mellé azt eszem meg az otthoni kajából, ami nagyjából megfelel a paleóban, (nehéz kicsit elképzelni, hogy tényleg nulla forint van keddig, de tegyük fel)

-vagy elfogadom, hogy jó, akkor 4-5 napig nem paleózok.

És tanulok ezerrel, nem nyűglődök hülyeségeken meg nem ilyenkor próbálom megtéríteni a szüleimet.

A másik dolog meg az, hogy én ha hónapok óta nem láttam a szüleimet és az otthonomat, akkor az első nap tuti azzal lennék elfoglalva, hogy kicsit beszélgessek velük, kis családi életet éljünk, nem azzal, hogy térítsem őket vagy a neten szidjam őket.

És ezt úgy mondom, hogy édesanyám nekem is tipikusan ilyen "maradi" gondolkodású, velem is volt már számtalan hasonló szitu, amikor nem volt nyitott olyasmire, amit én jónak tartottam és egyszerűbb lett volna a dolgom, ha segít benne, de aztán nélküle is megoldottam. Már tizenéves koromban elfogadtam, hogy ez van, ő ilyen, nem tudjuk egymást megváltoztatni, ennyi.

Olyan is volt, hogy diétáztam, sportoltam, és nem tudtunk dűlőre jutni abban, hogy ő esetleg másképp főzzön vagy hogy nekem más kaját csináljon.

Nem kéne egy ilyen problémából ekkora drámát csinálni és nem tartom mentálisan egészségesnek, ha valaki ennyire görcsösen csinálja a dolgokat.

2013. febr. 22. 23:07
 13/24 anonim ***** válasza:
63%

"Hmm, én jogosnak tartom, hogy nem akar sz.art enni Kérdező. Ilyen alap igény vagy mi."

Ez meg a másik. Nem tudom, olvastad-e amit írt, de írta ugye, hogy megevett két melegszenyát meg virslit és cukros kakaót reggelire és most a szüleire van fogva, hogy miattuk megy tönkre a szervezete.

Ha ez alap igény szerinted, akkor minek ette pont ezeket a kajákat meg és miért ekkora mennyiségben ? Ezek szerint mégsem annyira alap igény a jó kaja, ha ennyire élvezte a "szar" kaját.

Gondolom mert az illatok és a látvány miatt megkívánta.

Simán ihatott volna kakaó helyett teát vagy vizet vagy mittudomén mi van még otthon. Kajából szintén. Gondolom, a kenyéren kívül van más is a hűtőben, ami ha nem is teljesen paleós, de közelebb áll a paleóhoz, mint a fehérkenyér.

És nem a szülőkre kéne fogni a dolgot, mintha ők kényszerítették volna , hogy pont ezeket egye, hanem vagy

a paleóhoz közelebb álló kajákat és innivalót fogyasztani vagy egyszerűen azt mondani, hogy ok, akkor most pár napig eszem olyan kajákat is, amiket a régi életemben szerettem. De semmiképpen sem rávetíteni a saját "bűntudatunkat" a szülőkre.

2013. febr. 22. 23:12
 14/24 anonim ***** válasza:

Azt kell mondjam, #12-13 mondanivalójában is van igazság. Én elég gyorsan beírtam ide valamit, de utána bennem is felbukkant, hogy én biztos kiválogatnék a rendelkezésemre álló ételekből valamit (közlöm, hogy nekem ne főzzenek zöldséges rizst, a részemet viszont megeszem külön, illetve bizonyára van a kész ételek között valami viszonylag ehető), kenyeret biztos nem kényszeríthet rám szinte semmi (jó, ha csak az lenne, az a helyzet speciel igen). A tanulásra koncentrálás is jogosnak tűnik, bár attól még, hogy foglalkozik ezekkel, tanulhat is mellette. A ritka hazamenetelkori összekülönbözést is meg tudom érteni, vannak ilyen helyzetek, magas fokú incompatibilitás és kellő érzékenység esetén.

Mivel nem ismerem pontosan a helyzetet, nem érzem arra alkalmasnak magam, hogy ítélkezzek.

Ja, lehet, hogy a kérdező tudja, hogy mi a jó neki s egyedül meg tudja oldani, s otthon saját hibájából is evett nem megfelelő dolgokat, de nem olyan erős, hogy ne tegye. Elolvasva a sorait valóban vannak hibái és gyengeségei, talán azért vagyok olyan empatikus, mert nekem is, ha nem is pontosan ezen a téren (roppant helytelenül tudok néha táplálkozni a saját véleményem szerint, de ha életmódot változtatok, az magától elég jól betartja magát). Mindenesetre nem azt éreztem, hogy távpszichiáternek vagy kritikusnak kell lennem ebben az esetben, nehogy már miattam ne tudjon koncentrálni szegény elég baja van emberke, bármilyen is. Amúgy lehet, hogy kivan és azért fogalmaz így, annyira nehéz neten át.

Túl komplikált vagyok én a gyk-hoz, azt hiszem. De majd kevesebbet járok ide.

2013. febr. 23. 00:07
 15/24 anonim ***** válasza:
53%

Szóval, megtudtam hogy van mire fel észt osztanom, hiszen sokak rászorulnak, másrészt.. az egészségünk, így a táplálkozás az élet kritikus pontja, továbbra is szomorú hogy ez a szorgalmas diák ilyen helyzetben van, és hogy a szüleit a gabonaevő propagandisták tökéletes szűk látókörű polgárokká nevelték, akik már a gyermekül egészségével sem törődnek.

Végül is, ki vagyok én hogy azt mondjam ez nem jó? :D

2013. febr. 23. 00:28
 16/24 anonim ***** válasza:

Maradjunk annyiban, kedves harcművész, hogy nyafizásra inkább az adna okot, ha szerencsétlen sorsú "szorgalmas" diákot pl. nem engednék otthon lakni a paleo miatt vagy elküldenék, nem kapna enni...stb.

Ahogy írtam , tök ugyanilyen meccseket vívtam már én is régen édesanyámmal, úgyhogy még csak nem is a levegőbe beszélek a problémát meg nem értve (és nem feltétlenül adok igazat az anyukának sem (mondjuk egyik félnek sem).

Itt az alkalom, hogy felnőttesen kezeld a problémát, kérdező.

2013. febr. 23. 11:35
 17/24 anonim ***** válasza:
Ja, visszaolvastam a kommentemet és elfelejtettem beírni a C mgoldásverziót : ha annyira sz.r otthon, menj vissza a koliba ma, hisz írtad is..
2013. febr. 23. 13:27
 18/24 anonim ***** válasza:
egyél meg minden zöldséget és minden húst, kelj fel éjjel ami hús van a fagyasztóval, olvaszd ki, szard le h ők mit esznek, vmi hús biztos van.. akkor tojás!!! az is biztos van, amikor alszanak, akkor csinálj kaját csendben és aztán vidd a szobádba ;) amit találsz és paleós azt titokban vidd fel a szobádba: alma, zöldség, tojás, hús.. biztos h van vmi hús alapanyag, mert a nem paleósok is esznek húst. azt süsd ki vagy süsd meg és edd meg előlük :)
2013. febr. 25. 01:18
 19/24 anonim válasza:

Rendben hogy nem akar ilyet enni. Vegyen akkor magának amit fogyaszthat.

Amíg másokon élősködik fogadja el az Ő értékrendjüket és ne zabálja ki a készletet amit másra szántak,hisz Ő is felháborodna ha az Ő nyersanyagit használná fel valaki a koleszban...

2013. márc. 11. 12:15
 20/24 anonim ***** válasza:
Hogy mentek a vizsgák stb. túlélhető volt?
2013. márc. 11. 12:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!