Ez hihetetlen! Ti ilyenkor mit tennétek?
Nagyon nagyon fontos vizsgára készülök, ami pár nap múlva lesz (sikerült meggyőznöm az oktatót, hogy ne kelljen egy félévet csúsznom,és most adott a lehetőség).
Hétvégére hazajöttem, már hónapok óta nem voltam itthon. Másfél hónapja paleózok, amitől koncentrálni tudtam a tanulásra, nem voltam éhes, nem ingadozott a vércukorszintem, megszűntek a falási rohamaim. Gondoltam, majd ha hazajövök, nekiállok zöldséget pucolni, kaját csinálni magamnak, mert itthon nem támogatják az étrendemet. Rengeteg veszekedés származott ebből. Direkt felkészítettem őket, hogy ugyan vegyenek már egy csomag répát, spenótot nekem, vagy kínai kelt, nem drága. De nem. Ne egyem meg ezt, mert az kell a mai kajába (ami rizzsel lesz összekeverve), azt se edd meg, egyél inkább szendvicset, azzal laksz jól. Megpróbáltam azt, hogy ami itthon van pl 1 alma, azt megettem, de a vizsgára való felkészülésemnél 0 energiám van, amióta itt vagyok, semmit se tudtam haladni. Muszáj volt valóban szendvicset és hasonló szörnyedvényeket enni, mert nem bírtam ki az éhezést. Elmenni boltba nem tudok, mert mínuszba jövök ki így is hó végére. A szám aftás lett, hasmenésem van, és fáj az emésztőrendszerem (viccen kívül). Úgy érzem, gyulladásban van. Leültem tegnap beszélni szüleimmel, veszekedtünk is, mondtam nekik a panaszaimat, erre csak azt mondták, hogy mert elszoktam a rendes kajától. Olvastam Szendi Gábor könyvét, elmagyaráztam nekik mi hogy van (mióta paleózok, mindig papolok nekik), de semmi! Ők begyöpösödöttek, és egyszerűen nem értik meg, hogy rosszul vagyok, nem tudok felkészülni a vizsgára! És tudjátok milyen a kenyérfélék, virslik stb. Szépen előjött a falási rohamom ismét , a vércukoringadozás miatt, és reggel paleos kaja hiányában 2 nagy szelet kenyeret, melegszendvicset, cukros kakaós müzlit és virslit ettem. Ez az én gyengeségem volt, tudom. De egyszerűen így viselkedek ezekre a szemetekre. Nekem most a vizsga a legfontosabb, mivel önellátó vagyok, nem mindegy, hogy mikor végzek. Alig várom hogy visszamenjek már a koleszba! Ti mit tennétek ilyen helyzetben? Már ma visszamenni nem tudok, mert orvos miatt is haza kellett jönnöm.
1. Ó hogy rohadja szét magát az, aki a magyar embereknek engedte hogy még a háború után is rohadt kenyéren és tejen tengődjenek, teljesen keményítő és cukorfüggők legyenek..!
2. Ember vagy, alkalmazkodsz. Szépen eszel hogy életben maradj, sz.arul de erre van most lehetőséged. LEVIZSGÁZOL sikeresen, befejezed a másik nagy rohadt szemét lehúzást, mégpedig a felsőoktatási képzésedet sikeresen, és élni fogsz egy olyan életet, amilyet megérdemelsz.
Meg lehet jegyezni, hogy honnan, milyen körülményekből jöttél, és az életben nem elkövetni a szüleid hibáit. És tudd, hogy akármilyen makacsok, ez csak részben az ő hibájuk, konkrétan hogy az emberek milyen táplálkozási ajánlásokat kapnak nap-mint nap a médiából, ennek felelősei vannak. Valaki készíti már nekik a billogot?
Sok sikert kívánok, segíteni azután hogy te nem tudtál beszélni a saját szüleiddel, lesz.arják hogy rosszul vagy, sajnos itt sem igazán tudunk.. Hú, ez érzelmileg rám is hatott most.
Tényleg hihetetlen.
Gondolom, most otthonról írsz. Miért nem mutatod meg a szüleidnek az egészséges, ill. főleg az egészségtelen étkezésről szóló webhelyeket? Hátha megértik, miről beszélsz.
Kérdező, ne haragudj meg, de amikor én fontos eseményekre ,állati fontos vizsgákra készülök, az utolsó napokban marhára nincs időm a tananyagon kívül mással foglalkozni, hát még ennyit, mint te.
Persze nem vitatom, hogy szokatlan a szervezeted sszámára a melegszendvics és a virsli, de ez -számomra- röhej, hogy egy felnőtt és felnőttes életet élni akaró ember számára ez ekkora problémát jelent.
Vagy vegyél magadnak gyorsan pár dolgot a boltban vagy bírd ki keddig az otthoni kajákkal, és foglalkozz inkább a vizsgáddal meg a tanulmányaiddal, aztán ráérsz paleózni meg a szüleiddel meccselgetni, meg rinyálni.
Még valami : egy dolog az életmódváltás (esetedben a paleozás) és egy másik, ami fejben dől el, hogy nem görcsölsz mániákusan azon, hogy az év minden napjának minden étkezését kizárólag paleós kajával költsd el, mert ez egyfajta rögeszmés gondolkodás.
Semmi nem fog veled történni azért mert péntektől keddig kivételesen nem tudsz paleósan étkezni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!