1.5 hónapja paleózok, própálom a szabályokat betartani. Mégis sokszor éhesnek érzem magam. A sok hust és zöldséget nem bírom enni egész nap. Ilyenkor ti mit csináltok?

Eleve paleoban is lehet gyümölcsött enni.
De ettöl függetlenül, ha rendesen, változatosan étkeznél, könnyebben fogynál és egészségesebb lennél.

Pedig vagy zöldségeket, húsokat, mértékkel gyümölcsöket eszel, vagy jöhetnek a lisztes-cukros műkaják. Nem szereted a párolt káposztát? Paradicsomos káposztaként mondjuk? Hát azzal, egy kis hússal /vagy nélküle jól lakhatsz. Illetve ahogy előző válaszoló írta, változatosan, amilyen zöldséget szeretsz és kapható, készítsd el magadnak.
Fogyasztasz elég zsír? A zsírnak fontos szerepe van a jóllakottság érzésében is.

Sose gondoltam, hogy a paleo közelébe jutok, nem is fogom követni soha, de mint majdnem ovo-vegetáriánus, aki szimpatizál a nyersevéssel és épp erősen hanyagolja a gabonákat, amik annyira nem is vonzották már, csak valamit enni kell... Nos, sok közös van az én életmódomban és a paleóban. 2.5 napja változtattam életmódot :D Egyelőre lelkes vagyok és nem vagyok éhes valami gyakran. Nem mondom, hogy nem lógtam ki itt-ott, de azért biztató a kezdet (én pedig született optimista).
A dió, mogyoró, mazsola az alap nass (darálóval igen remek nyersbonbon készül belőlük), ezt alacsony szinten tartom, nem is igénylek sokat.
A lenmag nagy jóság, valszeg a szójaszószos nyers zöldség nem full paleo :D de azon remek a tökmag és az őrölt lenmag, SOKKAL laktatóbb, mint nélküle. De csak enyhe éhségre jó nekem :)
Belefutottam egy paleo kenyérbe, ami igazából egy nyersvegán kenyér... Őrölt lenmag, egyéb magvak, alma képezi az alapját, kicsit aszalom és remek.
Már simán lenmaggal is ehető, de amikor dióval, mákkal, picike mazsolával, aszalt banánnal, leheletnyi narancslével és chia maggal hoztam össze, hamar szétkaptuk a párommal. Na, az nekem már édesség :) Nyilván abból is szolidan kell fogyasztani.
Tojást is ehetünk én is, Te is, azt hiszem. A többi dologgal együtt már nem marad éhen az ember. Legalábbis én nem (nagyon).
A zöldség engem nem zavar, mert mindig rengeteget ettem és szeretem őket. Változatosak nagyon, még a nyersvegán konyhában is ;)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!