Kivagyok ütve ketóból?
Tul.képpen ez ketóval kapcsolatos kérdés, de mivel ilyen nincs, ezért írom ide.
A tegnap 100 gramm körüli pörkölt mandulát ettem, amelynek ma néztem utána és amolyan 20 gramm szénhidrát körül van,amely nem lett volna akkora gond, de egyszerre ettem, és 1 étkezésnél nem ajánlott meghaladni a 9-10 gramm ch-t, mert az kiüt a ketózisból. Nem tudom tegnap ez miért nem esett le.
Ezenkívül ettem paradicsomot is olyan 100-130 grammokban az elmúlt napokban és bár a ch érték nem olyan magas, azt olvastam, hogy a paradicsom nem jó ilyenkor.
Tehát lehet, hogy a tegnap már duplán is kiütöttem magam a ketóból, ezért kérdés: van jelentősége annak, ha ma megeszek 1 nagy serpenyő párolt zöldséget ? Holnaptól úgyis folytatom a ketót, mostantól mindenre figyelni fogok, de ha úgyis kizökkentem már a ketóból, akkor a mai napon mindegy, hogy megeszem-e azt a sok zöldséget vagy sem, nem ? Mert ugyebár ketón nem ennék ennyi zöldséget, túl sok ch, de azt hiszem úgysem vagyok már ketóban a paradicsom és a sok mandula miatt.
köszönöm előre is !
ó,úgy látszik csöbörből vödörbe esnék
csakhogy ma már úgyis kivagyok ütve belőle,nem tudom számít-e,hogy pluszba még megeszem-e a zöldségeket vagy sem
# 4- A ketózis működik napi 50 gramm szénhidráttal, de az energiát nyilván a zsírból nyered, amelyet ilyenkor enned kell a szénhidrát helyett.
A ketonok a ketózis melléktermékei.
Ketogén diétán vagyok. Egyszer ettem félre, és kezdhettem előröl. Ugyanolyan rossz volt "hozzászokni" mint első alkalommal. Vagyis "nyertem" magamnak egy kínlódós hetet.
Szerintem egy kihágás után állj vissza egyből másnap, csak időt nyersz, magadnak teszel jót.
Eszem zöldségeket is, lehet enni, csak az arányra kell vigyázni. :)
Amikor félreettem, másnap tele lettem ragyákkal. Mondjuk én a hormonháztartásom helyreállítása miatt vagyok ezen az étrenden, ha minden jól megy tavasztól lassan visszaállhatok normál paleóra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!