Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Fájhat a fejem a cukortól?

Fájhat a fejem a cukortól?

Figyelt kérdés
Néhányszor az utóbbi hetekben nagyobb mennyiségű cukrot fogyasztottam huzamosabb paleózás után és harmadik alkalommal történik meg az, hogy másnapra majdnem egész napos fejfájásom van. Egyébként sosem voltam fejfájós. Lehet ez a cukortól? Mert másra nem nagyon tudok gondolni, hogy mi okozhatja.

2013. jan. 4. 13:31
 1/7 anonim ***** válasza:

Közvetlen evés után lehetne a leeső vércukrod miatt.

Másnapra nem tudom lehet-e ettől, de lehet csak mi nem ismerjük a hatásmechanizmust, de valójában van összefüggés.

Húgomnak a paleó mellett múlt el a rendszeres fejfájása!

2013. jan. 4. 14:02
 2/7 A kérdező kommentje:
Most kínomban keresgéltem a neten, és egy olyan válaszba futottam bele, hogy a cukor serkenti a norepinefrin/noradrenalin termelődését(?), ami érösszehúzó hatású. Ez pedig okozhat fejfájást.
2013. jan. 4. 14:48
 3/7 anonim ***** válasza:
De másnapra?
2013. jan. 4. 14:55
 4/7 A kérdező kommentje:

Végül is mindegyik alkalommal késő délután vagy estefelé ettem/ittam sok cukrosat és reggel már fejfájással keltem.

De egyébként passz, mert nem értek annyira a hormonokhoz, neurotranszmitterekhez. Még. :)

2013. jan. 4. 15:12
 5/7 anonim ***** válasza:
Az összefüggés valószínű, a módot nem ismerjük. De ha olvasol még valamit a noradrenalin termelésen kívül, én kíváncsi lennék!
2013. jan. 4. 15:52
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem pl a cukros meleg italoktól (tea, kakaó, kávé, karamella..) fájt mindig a fejem, ezért sosem iszom ilyesmit, vagyis teát, kávét csak cukor nélkül
2013. ápr. 1. 12:11
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez egy 10 évvel ezelőtti kérdés, de én akkor is szeretném leírni, hátha valaki hasonló cipőben jár. Évekig fájt a fejem, soha nem találtak semmit. Egyébként a vércukorszintem alacsony volt, annak ellenére, hogy sok édességet ettem. Terheléses cukor+inzulin vizsgálatot (is) magánban azért csak megcsináltattam. Hipoglikémia jellegű eredményem lett, de nem orvosi kategória. Évekig csak a fájdalomcsillapítók, front, szél, boldogság, szomorúság, mozgás, tunyaság, csokoládé, bármi esetén. Elterveztem, hogy életmódit váltok, semmi extrát nem fogok ide leírni, szokásos, rendszeres étkezés, több zöldség, több fehérje, minimalizáltam minden feldolgozott élelmiszert, az utolsó körben iktattam ki a cukrot. Az első pár napban hatalmas űrt éreztem a cukor elhagyása után, aztán megszoktam, ha nagyon kellett valami édes, eritrites dolgot ettem vagy készítettem. Méz se. Semmi. Két évig nem fájt a fejem, egy napot sem. Aztán elcsábítam, megettem egy tábla csokit. S fél órára rá kezdődött... Aztán később többször is elcsábultam, s egyértelművé kezdett válni, hogy a random, pl MÁSNAP REGGELI lásd kérdező kérdése fejfájások hátterében ez áll. Csoki letesz... pár nap.. amen, fél éve ennek, nincs fejfájás. Mindegy, hogy mennyi vizet iszom, esik vagy fúj, havazik vagy süt a nap, az extrém időjárási körülmények most adottak, de semmi. Én nem azt mondom, hogy az édesítőszerek jobbak meg a cukor méreg, de van, akinek nincs cukor problémàja, más téren meg hozza a gebaszt. Javaslom minden cukorevő fejfájósnak, hogy (persze alapos orvosi vizsgálat után, amikor mindent kizártak..) próbálja kiiktatni, hátha segít!
2023. márc. 30. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!