Paleolit életmóddal nyerte valaki vissza az alakját/fogyott le?
A kínaiak a nyugati életmód (táplálkozás) hatására kezdtek elhízni.
Persze a népesség nagy része (szegények) rizst evett, biztos tudtak valami varázslatot hogy nem lettek cukorbetegek. Esetleg a rizs tud valamit. Netán félig-meddig éheztek.
Nagyon érdekes a kínai táplálkozás, kíváncsi vagyok ha én visszaveszek a húsból, zsírból, akkor sok-sok zöldséggel, némi gyümölccsel mennyi energiám lesz.
Tegnap reggel 9-től délután 18 óráig voltak edzések a Wudang Shan taoista kungfu és kínai gyógyászati egyesületnél, nem éreztem úgy hogy kevés lenne a bevitt kalória.
Valamit próbálnak a fejembe verni, bár a kultúrám miatt nehezen fogadom el, nem a kalória miatt eszünk, hanem azért a csí esszenciáért, ami az ételekben van (és legtisztább elérhető formában a növényekben).
Ilyen szemlélettel tekintsünk egy kicsit az evésre, és ne kalóriákkal akarjunk varázsolni (fogyni, erőre kapni) mert nem biztos, hogy menni fog.
A hüvelyesek a magas ch és lektin tartalmuk miatt nem ajánlottak (paleóban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!