Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Paleolit életmóddal nyerte...

Paleolit életmóddal nyerte valaki vissza az alakját/fogyott le?

Figyelt kérdés
5 hete szültem és szeretnék ledolgozni a 10 kg feleslegemből. 6 hetes kontroll után szeretnék újra vmit mozogni, amennyiben minden rendben lesz, ha mást nem itthon dvd-torna, de az étkezésemen is szeretnék alakítani. Érdekel azok véleménye, akik így fogytak, de legfőképpen olyanoké, akik szülés után tették ezt. Fontos infó, hogy szoptatok, tehát nem szeretném, ha a tejemre ez kihatna, ezért egyenlőre csak infót gyűjtök.

2012. nov. 24. 23:16
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

A kínaiak a nyugati életmód (táplálkozás) hatására kezdtek elhízni.

Persze a népesség nagy része (szegények) rizst evett, biztos tudtak valami varázslatot hogy nem lettek cukorbetegek. Esetleg a rizs tud valamit. Netán félig-meddig éheztek.

Nagyon érdekes a kínai táplálkozás, kíváncsi vagyok ha én visszaveszek a húsból, zsírból, akkor sok-sok zöldséggel, némi gyümölccsel mennyi energiám lesz.

Tegnap reggel 9-től délután 18 óráig voltak edzések a Wudang Shan taoista kungfu és kínai gyógyászati egyesületnél, nem éreztem úgy hogy kevés lenne a bevitt kalória.

Valamit próbálnak a fejembe verni, bár a kultúrám miatt nehezen fogadom el, nem a kalória miatt eszünk, hanem azért a csí esszenciáért, ami az ételekben van (és legtisztább elérhető formában a növényekben).

Ilyen szemlélettel tekintsünk egy kicsit az evésre, és ne kalóriákkal akarjunk varázsolni (fogyni, erőre kapni) mert nem biztos, hogy menni fog.

A hüvelyesek a magas ch és lektin tartalmuk miatt nem ajánlottak (paleóban).

2012. dec. 9. 17:34
 22/23 A kérdező kommentje:
EBÉDRE eszem paleo menüt, ami hús+zöldség+paleo desszert. reggel-este eszem, ami jól esik, szendvicset is!! nem értem amúgy ezzel mi a probléma...? amúgy nálunk eddig a "szénhidrát" a kenyér volt többnyire, mivel mi tésztát havonta 1x (ez sem fehér lisztes), rizst szinte pár havonta 1x (férjem nem szereti), krumpli kb. hetente 1x figyelt be leves vagy főzelék formájában. A főzelékek, amiket ettem, azok tartalmaztak lisztet, na de ez nem nagy mennyiség. Itthon sem leveseket, sem főzelékeket nem rántottam be liszttel, csak azokban volt, amiket útközben ettem vhol. Hüvelyeseket szintén alapból nem szereti a férjem gyerekkora óta, borsóból főztünk nyaranta levest, ezt az egyet szereti. Cukor a saját háztartásomban kb. 10 éve nincsen, cukor úgy jutott a szervezetembe, ha valakinél vagy cukiban ettem süteményt vagy cukrozott jogurtot stb. Szóval nekünk ez a paleo igazából nem nagy átállás, mert eddig sem ettünk ilyen ételeket. Sőt annyiban "segít", hogy legalább ötleteket kapok hogyan variáljam az ételeket. A sok hús (mindennap) viszont nekem nagyon sok, ezen szeretnék változtatni, mert én ennyiszer korábban sem tudtam enni, max egy héten 1-2x. Veszélyeztetem a gyerekem életét? Hát figyelj, amíg elmondhatom hogy az elmúlt 13 évben elvétve voltam beteg (az is kb megfázás), a várandósság alatt is minden eredményem tökéletes volt, egészséges babám született 10/10es apgarral, se sárgaság, se hasfájása nincsen, addig nem aggódom azon, hogy felelőtlen lennék, főleg, hogy 15 éve kerülök mindenféle mesterséges adalékot, amennyire csak tudok és a kozmetikumok is mind ipari szennymentes tiszta natúr kozmetikumok...nem szedünk gyógyszert sem és mindketten szuperül vagyunk.
2012. dec. 10. 20:51
 23/23 anonim ***** válasza:
Jó volt olvasni, továbbra is ilyen jó egészséget nektek!!
2012. dec. 10. 20:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!