Paleolit életmóddal nyerte valaki vissza az alakját/fogyott le?
Itt van még egy nagyon bíztató :) amúgy én rosszat még nem olvastam Paleós terhességről, csak jókat!
---
Kedves Gábor!
Kissé megkésve küldöm az ígért beszámolót nem-paleós és paleós terhességeimről. Két terhességem között ég és föld volt a különbség!
Két kisgyermekem van: egy 4,5 éves kislány és egy 11 hónapos kisfiú. 2009. novembere óta paleózok. Így volt szerencsém egy normál étrend melletti és egy paleós étrend melletti terhességhez. Bátran mondhatom, hogy ég és föld volt köztük a különbség! Paleózás előtt nem gondoltam volna, hogy lehet ilyen könnyű is a "másállapot": az első terhességhez képest sokkal fittebb voltam (pedig volt már egy ellátandó gyermekem), most elmaradtak a migrénes rohamok, a kínzó reflux, az aranyér, az állandó székrekedés, a rettentő gyengeség, amik az elsőnél mind megvoltak. Egy lyukas fogam sem lett a 2. alkalommal, míg először az is volt, a rengeteg fogmosás és vitamin ellenére is. Terheléses vércukor eredményem elsőnél 7,8! volt, másodiknál 4,8. Elsőnél szörnyű önsanyargatások mellett is híztam 14 kg-ot, a másodiknál koplalás nélkül 9 kg jött fel. (Szerencsémre eleve kevesebbről indult a terhesség, a már megkezdett paleózásnak köszönhetően. A szülés után kb. 3-4 hónappal már 5-6 kilóval könnyebb voltam egyébként, mint a terhesség kezdetén.)
És végül 2010. október 15-én egy egészséges fiúcska született a paleós, finomított szénhidráttól mentes terhességemből, 3,2 kg-mal. A 2. szülés után pedig jóval hamarabb regenerálódtam. Most a baba 11 hónapos, bikaerős, csupa izom gyerkőc, aki imádja a husit, a főzelékeket és a gyümiket, viszont kiköpi és gyurmának használja a babapiskótát. Egyébként finomított szénhidrát nélkül is volt elég tejem - hogy ezt a mítoszt is eloszlassam.
Köszönöm a lehetőséget, hogy a paleónak köszönhetően fittebben és könnyebben élhettem meg második babánkkal a terhesség hónapjait.
Köszönettel: Anett
forrás: [link]
Hééé, 9-es válaszoló, tőlem idéztél! :)))
Igen, csak ajánlani tudom, és a kedves 9-es válaszoló megkímélt attól, hogy még egyszer le kelljen írnom.
És a legjobb, hogy azt eszel, amit csak megkívánsz. Édességre vágysz? Ott a sok gyümölcs, sütőtök, paleo "sütik", tea nyírfacukorral, bármi! Inkább ennél valami tartalmasat? Akkor valami szaftos husi zöldséggel...
Szerintem, ha fogyni akarsz, akkor tartsd be a paleo elveket és figyelj arra, hogy ne egyél unalomból össze-vissza, hanem tényleg csak akkor, ha éhes vagy illetve igyál sok vizet, de gondolom, ezt megteszed a szoptatás miatt... Még egy nagy lökést tudsz adni a felesleges kilóknak, ha a vacsora környékére nem időzítesz már gyümölcsöt.
nagyon köszönöm! 100%osan nem tartom be, de ebédre szigorú paleo menüt rendelek (gastroyaltól). igaz eszek gyümit néha este is édesség gyanánt, de eddig kb 1,5 kg ment le. a tejem néha kevesebbnek tűnt, de ez nem biztos hogy a kaja miatt mert most van a picim a fejlődési ugrásban -6 hetes- viszont gyógyteával az rendbe is jött pár nap alatt és gyakori szopival.
jaj, el sem hiszem ha lemegy ez a 10es és újra 60 (vagy 58 aminek még jobban örülnék!) leszek! nagyon büszke lennék magamra!! :) de remélem kitartással sikerül :-)
Az a baj a paleoval hogy nagyon kevés szénhidrátot enged meg.Hiába mondod hogy ott a gyümölcs, nem fogsz enni eleget, mert ott a "finom" sós kaja.Innentől pedig már egyértelmű hogy nem a legjobb az anyatejnek, a sok felesleges zsírnak és fehérjének valahova el kell jutnia, ha nem használod fel.
Csak az én 5 centem, semmi több.
Ennek semmilyen tudományos, hiteles alapja nincs.
Fehérje és zsír, zöldség mind jók. Miért kéne keményítőt ennie? Állít elő cukrot a saját szervezete, nem kell ebbe a folyamatba kívülről beleavatkozni.
Több paleós terhesség, szülés és szoptatás történetét ismerem, jók voltak.
Az emberiség történetében sosem volt olyan időszak mikor ilyen kevés szénhidráthoz jutottak volna.Most kitalálta egy okos hogy együnk úgy mint a ragadozók néhány szelet zöldséggel.Fogalmunk sincs a Paleo hosszú távú hatásáról... oh, vagy mégis? Eszkimók, 25-30 év átlagos élettartam.Most komolyan?Kína, aki a legtöbb szénhidrátot eszi az egyik legegészségesebb ország, persze most nem a paleot akarom támadni hanem szimplán nem látom értelmét.Ha akarod tedd tönkre az egészséged, de a gyerekedét ne.Ne használd kísérleti nyúlként...
Még egyszer kijelentem, nem akarom támadni a paleot, csak szimplán nem értem miért pont most kell ilyen radikális változásokat hoznod.Jobban jársz egy kiegyensúlyozott étrenddel SZERINTEM.
Kínában nem esznek sok rizst. Akik igen, azok meg is érzik a hatását. Az egészséges kínai táplálkozás nem rizsen alapszik, hanem rengeteg zöldségen, egyébként kevés húson.
A cukorbetegségre meg jó kezeléseik vannak.. gyógynövények, táplálkozás megfelelő alakítása, akupunktúra.
Eszkimóknak már utána olvastam, nem tudom miért terjeng hogy 30 évesen megfagynak (vicceltem) amikor ott is 69-70 év körül van az átlagéletkor.
Azt senki nem mondta, hogy kevés zöldséget és sok húst kell enni. Egészen el lehet tolni az egyensúlyt sok-sok zöldség, és kevés hús irányba.
Az előző generáció Kínában, rengeteg rizst fogyasztott és kevés húst.A mai elkezdett több húst enni és hopp, megugrott az elhízás.Biztos csak véletlen.De teljesen mindegy, beszéljünk a gyakorlati alkalmazásról.
Szóval ha én napi egyszer eszek pár falat húst mi mást fogok enni?Hogy egyek meg 2500 kalóriát csak zöldségből?Most komolyan, ez abszurd.Így is megeszek 4-5 kiló zöldséget, de muszáj kiegészíteni rizzsel és teljes kiőrlésűekkel (a bab megengedett paleon?).A húst nem kívánom, nem is szeretem egyáltalán, csak akkor eszem ha muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!