Miben van sok rost?
Zöldségek, gyümölcsök főként. Ha ezekből áll az étrended nagy része, akkor tuti elég rost jut a szervezetedbe
plusz, ha muszáj, akkor rosttablettát is lehet venni
na most nem tudom Szendi mit írt, van-e új cikke rostokról, de ahogy előttem is írták a zöldségek, gyümölcsök emészthetetlen szénhidrátjai bőven elegek. a több rost (pl. gabonák) már a tápanyagok felszívódását rontják.
továbbá egy szénhidráttal táplálkozó embernek-állatnak lehet, hogy kellenek a rostok a bélfal tisztításához, de egy hús-zöldség evő embernek nemigen alakulnak ki azok a bélproblémák, amik elkerüléséhez a sok rost kellene.
megjegyzem nem olvastam erről a témáról.
elképzelhető. de inkább aggódjunk túl valamit RACIONÁLIS alapokon, tudományos igényességgel hozzáállva a kérdéshez, mint sem tegyünk magasról a fontos dolgokra, bízzunk egy idegen véleményében (mint az orvosunk vagy most ÉN) és kövessünk el nagy hibákat.
én még foglalkozom a kérdéssel, és ezt tudom ajánlani is. de amit fent írtam, ahhoz tartom magam még mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!