Én most teljesen átálltam paleora, nagyon szioruan semmi tej, gabona, kenyér, cukor még édesítő sem.Ti is paleoztok? Ti miről szoktatok le legnehezebben? Én a kávéról.
"Este 6-7 után ne"
Ez az egy, ami hülyeség. Ha pl. esti műszakba megy dolgozni valaki, akkor egész este ne egyen? :) Inkább úgy fogalmazzunk, hogy lefekvés előtt 2-3 órával.
Nem értem, hogy az emberek, főleg a magyarok miért akadnak ki ennyire pl. a paleo/TÉNÉ étrendek kapcsán.
Ezek egy dolgot promotálnak, a tiszta, feldolgozott élemiszermentes étkezést. Számomra elég evidensnek tűnik, hogy a glutén tartalmú gabonák, finommá örölt lisztek nem feltétlenül egészségesek, és bizony addiktìv, obezogén anyagok is lehetnek bizonyos esetekben.
Én már évek óta nem eszem tejet/tejtermékeket és gluténmentesen táplálkozom, általában gabona/álgabona mentesen is. A fő CH-forrásom a krumpli+édesburgonya. És tök jól elvagyok ìgy. Még annyi, higy hüvelyeseket is eszem, mert nem okoznak nálam gondot és jó fehérje források!
- Édességként az esetek 90%-ban csak gyümölcsöt fogyasztok.
- Nem nassolok és naponta 18-20 órákat böjtölök.
- Sok vizet és gyógyteákat/zöldteákat iszom (ebben mondjuk van lassú felszìvódású koffein) - ezekből mondjuk vissza kellett vennem, mert elszìnezik a fogaimat.
Értem, hogy a legtöbb ember számára ez az étrend kivitelezhetetlen kategória, de be kell látni, hogy alapvetően nem ördögtől való dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!