Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ti mennyi kalóriát viszek be...

Ti mennyi kalóriát viszek be naponta? Higz néznek ki a makrók?

Figyelt kérdés

Már azt kérdezem aki számolja...

Én fogyni szeretnék zsírból, de izmot viszont növelni akarok, nem túlzottan sokat, nem testépítek.

Utána olvastam dolgoknak és minden napomat úgy alakító, hogy 144g fehérje, 140g szénhidrát max, 50g zsír max amit be viszek. Sokan azt mondták több zsír kell kevesebb szénhidrát, de én nem bírom a keto diétát... úgyhogy inkább a zsírt vittem lejjebb.

Heti 240 percet edzek, 4 órát, próbálom elosztani, van benne súlyzós edzés és kardio, szobabicikli.

27 vagyok, lány, 90kg 170cm.

Van valami javaslatotok?

2019. júl. 19. 13:00
 1/7 A kérdező kommentje:

Retard vagyok nagyon...

Hogy néznek ki... akart lenni és amúgy hozzá akartam tenni hogy én 1700kcal eszek naponta maximum, 1500-1700 között szokott lenni.

2019. júl. 19. 13:06
 2/7 Bzs03 ***** válasza:
81%

En sem hiszek a ketoban sot szerintem kifejezetten karositja a szervezetet, konnyu elrontani vele sok mindent, foleg noknel.

En a sok feherje, kozepes szenhidrat keves zsirban hiszek, teljesen jo mennyisegu feherjet eszel, szenhidrat is jo ilyen 130-160g kozt, zsir is jo 30-50g.

Szerintem teljesen jo mennnyisegeket eszel, jo edzest sztem az is teljesen rendben van h vegyitve van a kardio es a sulyzo.

Mar csak elszantsag es kitartas kell, drukkolok neked:)

(Biztos lesznek akik belemkotnek itt a keto mellett, de akkor is ez a velemenyem)

2019. júl. 19. 13:17
 3/7 anonim ***** válasza:
85%
Én nem edzos napon eszem 1500 kaloriat. Feherje 70-100 g korül, ch 160-200 g, zsir 50-70 g. Lényegében csak a feherjet figyelem es kaloriakat. Ch meg zsir annyi amennyi. Edzos napon tobbet eszem 200-400 kaloriaval. Ilyenkor persze emelkednek a makrok is. Eddigi tapasztalatom annyi, hogy 15 kg-ot fogytam 4 honap alatt,nem kinozva magam 83-ról 68-ra, sulyzos edzestől pedig izmot szedtem fel. 170 cm magas nő vagyok
2019. júl. 19. 13:19
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Én 170g fehérje vegy a felett, 220-240g cht és 60g zsír kb. Ezek mellé ugye megy a napi edzés meg aerob két napontan néha a zsírt és a cht szoktam variálni.
2019. júl. 19. 13:36
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

100-120 fehérje, 1800-2000 kalória között, egyszer kiszámoltam a makrókat de már nem emlékszek olyan rég volt, de azóta tartom az étrendet.

Feleslegesen sok fehérjét viszel be egyébként. Az hogy több zsírt viszel be mint 50g naponta, az abszolút nem ketogén diéta lesz. Ketogén diétánál 25, max 50g szénhidrátot viszel be.

23F

2019. júl. 19. 13:45
 6/7 anonim ***** válasza:
67%

Ki kell tapasztalni. Ha te ezzel fogyni tudsz és jól érzed magad, nincs vele baj.

Az se feltétlen keto amiben kevesebb ch és több zsír van, attól függ mennyi a ch és mennyi a zsír. Nagyon nem mindegy. Ég és föld egy szénhidrátszegény diéta, meg egy ketogén diéta. A ketogént nehezebb követni sokkal.

Én tápanyagokat számolok.

Az elején kialakítottam az étrendem ami nem ketogén, csak szénhidrátokban szegény, zsírokban gazdagabb és fehérjében is. A makróim így néznek ki: 70-95gramm közt szénhidrát, 115- 120g fehérje, 120-135g zsír, nyilván nem minden nap grammra azonos, mert nem eszem minden nap ugyanazt. Hozzávetőlegesen erre beálltam és ezt tartom. Én kalóriákkal nem foglalkozom, feleslegesnek tartom a számolását. Már nem emlékszem, hogy az oldal ahol a makrókat számoltam, mennyi kalóriát írt ki. De ha kiszámolom a max makrókat kalóriára (95+120+135), akkor 2075 kalória jön ki, ami az én magasságomhoz és aktivitásomhoz pont jó. Nem kívánok sem több kaját, sem kevesebbet. + Heti 3x 1 óra mozgásom is van.

Fogyás a célom és fogyok is, és nekem teljesen megfelel az ahogyan haladok, és ezzel az étrenddel érzem magam a legjobban.

2019. júl. 19. 15:22
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha kicsit kevesebb lenne a fehérje (és esetleg a szénhidrát), és több a zsír, az még egyáltalán nem ketogén étrend. Az én étrendemben 80-100 g fehérje, 80-120 g szénhidrát és 100-120 g zsír van, ezzel fogytam le és tartok súlyt. Átlag 1600 kcal-ra jön ki egy nap (nem számolom, de néha kíváncsiságból meg szoktam nézni). Én nem tudok zsírszegény ételeket enni, mert akkor egész nap éhes vagyok. De ha te jól érzed magad így és fogysz is, akkor semmi gond.
2019. júl. 20. 01:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!