Beatrix Botos kérdése:
Szerintetek a napi 5-6 óra lépcsőház takarítás, ( Pontosan Naponta 30 emelet plusz 3 nagy Alagsor, Liftel, ) mennyire számítható fel intenzív testmozgásnak? Mennyi kalóriát égethetek kb naponta vele?
Figyelt kérdés
A kalóriabázisom, naponta 1200 Kcal, ír, szerintem ez túl sok °-° Úgy gondoltam hátha van valakinek valami biztosabb tanácsa, Mellé kell tennem, e mellet èn heti 2x max 3 szor 40 perces Fitnessre jàrok, igaz Most egy hónapra szüneteltetnem kellet, egyéb egészségügyi problémák miatt.2018. aug. 21. 20:11
1/9 anonim válasza:
ahhoz rohangálnod kellene a lépcsőkön hogy intenzív mozgásnak számítson. épp olyan mint a séta.. nagyon dagadtaknál ér valamit de ha csak épp egy kis túlsúlyod van vagy nincs egyáltalán akkor lófsz. szerinted miért van annyi dagadt takarítónő?
2/9 anonim válasza:
Szerintem a munkádat ne számold bele.
Csak a pluszban végzett mozgást, az edzéseket.
4/9 A kérdező kommentje:
1/3 Azt azért nem akarom elhinni hogy semmitsem ér. Hát annyira nagyon nem vagyok "Dagadt" De eléggé ahhoz hogy engem zavarjon, 154cm vagyok ès 70 kg 😑
2018. aug. 21. 20:53
5/9 anonim válasza:
óránként 200 kcal ennyit a séta is eléget
6/9 anonim válasza:
Intenzív semmiképpen sem. Valami keveset jelent, de 6 órával felszorozva az is valami. A takarítás azért némi mozgással jár, nem semmi, de az intenzív testmozgás a kemény fizikai munka vagy a futás, próbálj 6 órán át akár csak kocogni, na az más szint.
Az efféle munkákra jellemző, hogy ki tudsz fáradni bennük, de a kalóriaégetése attól még kicsike.
De konkrétan persze nem tudom megmondani, mennyivel számolhatsz. A mozgások nagyon bizonytalanok egyébként is. Fix mozgásnál (szóval amit minden héten elvégzel) ez nem gond, kitapasztalod, hogy mennyi kalóriát kell enned az adott aktivitásod mellé és kész.
7/9 anonim válasza:
Kár volt #1-est lepontozni, holott lényegében igaza van. A takarítás (legyen az bármilyen) valójában nagyon kevés energiát fogyaszt, viszont rendkívül fárasztó.
8/9 anonim válasza:
6 óra séta is eléget 1200 kcalt sőt még többet is. a akaritás is
9/9 anonim válasza:
Kérdező, ez nem a hitről szól, hanem a valóságról, a takarítás nem intenzív mozgás. A kalóriaégetésed szempontjából ugyanolyan, mint egy átlagos napi tevékenység, séta, főzés, hajmosás stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!