Hülyeség amit csinálok?
Szóval az van, hogy erősen nasi függő vagyok.
Általában magam készítek ilyen házi cukormentes, szénhidrát szegény süteményeket, a nap elején grammra pontosan kimérem mennyit ehetek belőlük, a többit elrakom, hogy ne is lássam. Viszont a kimért adagot sem egyszerre eszem meg, hanem minden étkezés után 1-1 szeletet. Így van amikor a nap végére nem is eszem meg azt az adagot amit kimértem reggel és belefért a kalóriakeretembe.
Viszont a dietetikusom szerint ez hülyeség, mert állandóan ingáztatom az inzulintermelésem, sokkal jobb lenne, ha egyben enném meg pl uzsonnára.
De nekem ez így sokkal jobb, mert ha egyszerre eszem meg egy étkezésre, akkor hatalmas akaraterő kell, hogy ne egyem meg azt is amit nem mértem ki reggel. Viszont ha étkezés után eszek 1 szeletet belőle, nem is tudnék meg 2 tányérral megenni belőle, mert nem fér belém több.
Tök mind1 te hány evésre osztod el, a lényeg, hogy kalóriadeficitben legyél.
Az, hogy állandóan ingadoztatod az inzulintermelésed szerintem nappal mindenki ezt csinálja mivel mindenki étkezik. Este mikor már nem akkor nem ingadozik.
De olyat ugyse tudsz csinálni, hogy nappal ne egyél mert akkor csak falásrohamaid lesznek szóval szerintem ugy edd ahogy neked jobb.
3 4 étkezés? hát hányszor ettél te egy nap?
szerintem a kérdező sem 8x eszik egy nap...
Terhesen pl 6* ettem 160 gramm ch 6 felé osztva..
De a kérdező is ha minden étkezés után eszik 1-1 szeletet akkor kb 4 étkezés + 4 nasi= 8 evés... dehogynem..
De nem írja hogy egyszerre eszi meg az adott étkezéssel vagy egy órára rá...ezért nem mindegy
Valami szemet szúrt. Azt mondod, a dietetikusod az inzulin ingázás miatt int óva téged. Azt pedig a magas CH váltja ki. Ellenben te azt írod, a sütikéid cukormentesen illetve kevés CHt tartalmaznak. Akkor végülis nincs is akkora ingázás, jól tévedek?
Ha neked jól esik az étkezéseket lezárni 1 szeletke kis édességgel akkor szerintem folytasd így. Ezt lehet tudod hónapokig is tartani sikeresen. Másokra hallgatva lehet már csak nyűg lenne, a kedved is elmenne az fogyózástól.
Én egyébként abbahagytam a cukorevést, egyrészt nagyon fortyogott tőle a hasam, másrészt azonnal éhséget okozott, a savtermelés miatt. Persze mindenki étkezzen úgy, ahogy neki a legmegfelelőbb, és hosszú távon a legmegtarthatóbb!
A sütik amiket csinálok, ilyen házi cukormentes zabkeksz, cukormentes túrótorta, meg ilyenek. Van bennük ch, de elvileg jó ch forrás van bennük.
Napi 3x eszek és az étkezések lezárásaként eszek 1 db sütit, desszertként. A dietetikus erre azt mondta, hogy inkabb egybe egyem meg pl uzsonnára a 3 szelet sütit és ne napi 3x egyek édességet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!