Helo. Van valami akinek sokat segített a kalória bázis? Illetve, aki nagyon nagy felesleggel indult? Aki elerte a célját?
145kg-ról indultam, másfél év alatt lement 30kg, közben voltak kisebb nagyobb megszakítások. Kalóriaszámlálással csináltam, sokszor csak megbecsültem a kalóriatartalmat az adatbázis nélkül. Mérni sosem mértem az étel tömegét, azt is csak szemre. Szerintem nem kell túlzásba vinni a pontos méricskélést, bár én a foglalkozásomból adódóan jó vagyok a tömegbecslésben.
Másik dolog: Véleményem szerint minél nagyobb a súlyfelesleged, annál könnyebb fogynod (eleinte). Én például az elején napi 1600kcal bevitellel heti 1 kg-ot fogytam, extra mozgás nélkül. Egy kisebb súlyú embernek ez a kalóriamennyiség túl sok lenne egy ilyen ütemű súlyvesztéshez. Persze később már csökkentenem kellett a napi kalóriabevitelt, hogy ugyanabban az ütemben folytatódjon a fogyás.
Most több mint fél éve tartom az elért súlyt, szintén a kalóriaszámlálás módszerével. Tervben van a folytatás.
Sok sikert ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!