Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mit gondoltok erről a diétáról?

Mit gondoltok erről a diétáról?

Figyelt kérdés

Találtam egy youtube videót, ahol egy csaj 91 kgról fogyott le 51 kgról, a diétázz minden másnap diétával.

Tényleg meg lehet ennyi túlsúlytól szabadulni, úgy hogy az egyik nap semmit nem eszel a másik nap meg azt eszel amit akarsz?

Gondoltam kipróbálom ezt a diétát, viszont én kalóriát is számolnék az "evős" napokon, mert könnyen túlzabálom magam, simán bevágnék 5-6ezer kalóriát is aznap és ezzel biztos nem lenne fogyás.

Mennyi kalória az amit ezeken a napokon megehetek úgy hogy fogyjak mellette? A súlytartásomhoz elvileg 2000 kalória kell. Ennyit ehetnék meg akkor aznap?

2019. febr. 26. 06:31
 1/5 anonim ***** válasza:
60%

A böjtölés alapvetően egy jó dolog. Hasznos a testnek, ha jól csinálják. Nem kell bedőlni az ilyeneknek, hogy akkor majd raktározni fog a tested, meg elsorvadnak az izmaid, ilyesmik. Testépítők is csinálják az időszakos böjtölést, mégsem esnek le az izmaik...

Az, hogy minden másnap nem eszel, viszont nekem kicsit túlzásnak tűnik. Mondom, nekem. De lehet, hogy neked bejönne. De az is lehet, hogy annyira kiéheznél, hogy másnap nem tudnád megállni, hogy túledd magad, és nehezen tudnál a kalóriakereteden belül maradni. Illetve az, hogy egyik nap semmit nem eszel, másik nap meg sokat, szerintem nem tenne jót a gyomrodnak sem.

Az is lehet, hogy a nem evős nap délutánján szellemileg padlón lennél, nem működne az agyad, nem tudnál jól teljesíteni, koncentrálni.

Én inkább azt javasolnám, hogy próbálj meg először időszakos böjtöléssel kezdeni. Vagyis egy 16 órás időszakban ne egyél. Inni viszont igyál sokat, de csak kalóriamentes dolgokat. Pl. ne egyél semmit délután 2-ig, vagy éppenséggel délután 2 után másnap reggelig. Figyelj, hogy amikor enni kezdesz, ne szaladjon el veled a ló: kezdj egy nagy adag zöld salátával és/vagy rántás nélküli zöldséglevessel. Ne egyél "bármit", pl. a cukros édességek így is felejtős. Meglátod, hogy reagál a szervezeted, hogy bírod, és fogysz-e.

Én ketogén diétát tartok, és 2x eszem egy nap, jól is vagyok, és szépen is fogyok vele.

Mondanám, hogy beszéld meg orvossal, csak sajna a legtöbb orvosnak fogalma sincs a táplálkozáselméletről, és azt fogja hajtogatni, hogy egyél naponta ötször, reggelizz, mint egy király stb. Én szenvedtem ezzel a fajta, orvos javasolta étrenddel. Ha találnál egy modern szemléletű, tájékozott orvost/dietetikust, az jó lenne. De ha nem vagy gyerek, idős, terhes, szoptató, és nincs betegséged, akkor szerintem próbáld ki, és ha rosszul érzed magad, ne csináld, és kész. Pár nap részleges (vagy akár teljes) böjtöléstől egészséges felnőtt embernek semmi baja nem lesz.

2019. febr. 26. 07:23
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi a kimerítő választ.

1 éve fogyókúrázok, időszakos böjt+ kalóriaszámlálás módszerrel, eddig lement 30 kg, és még ugyanennyi van hátra. Tudom, hogy a fogyásért meg kell küzdeni, de én egyszerűen utálom az egészséges kajákat. Jó lenne 1 év után mostmár enni valami olyat is amit szeretek. Viszont a fogyókúrámat sem szeretném feladni. Ezért gondoltam úgy, hogy váltok, és ezzel fogom folytatni a fogyókúrámat, hogy úgy adjam le a maradék kilót, hogy az életkedvem is megmaradjon közbe. Mivel a kalóriaszámlálás és a böjtölés sem ismeretlen számomra az utóbbi 1 év miatt, így úgy gondoltam, hogy ez a diéta működhet. De igazad van. Ki kell próbálni :)

2019. febr. 26. 07:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Zita bármit megevett, amit megkívánt az evős napokon, a nem evős napokon pedig 500kcal-át. 30 kilót fogyott, nem 40-et. Én is gondoltam rá, hogy így csinálom, de rájöttem, hogy a napi 1300 kalóriába is sokminden belefér, mozgással akár 1600-at is ehetek. Már -7 kilónál tartok január eleje óta.

Zitánál nagyon soknak találom az időt. Tehát 1,5 év alatt fogyott le 30 kilót, holott egészségesen, a kalóriakeretet betartva, mozgással max 9-12 hónap alatt simán lehet ennyit fogyni. Az elgondolás nem rossz amúgy, lehet az utolsó pár kilómat felpörgetem majd ezzel.

2019. febr. 26. 07:44
 4/5 A kérdező kommentje:

Igen tudom, ezért is gondoltam rá, hogy kicsit változtatok rajta azzal, hogy a nem evős napon semmit nem eszek, az evős napokon pedig betartok egy alap kalória keretet, de egyébként mindent eszek amit megkívánok. Így valószínűleg gyorsabb lesz a fogyás, mint ahogy Zita csinálta.

(Bocsi régen láttam a videót, csak az maradt meg bennem, hogy összesen 40 kg-t fogyott)

2019. febr. 26. 08:09
 5/5 anonim ***** válasza:

A fogyás lehet, hogy gyorsabb, de szerintem kicsinálod a szervezetedet, az emésztő rendszeredet. Egyik nap alaposan megterheled, másnap nem kap semmit.

Én azt gondolom ki kell ezt egyensúlyozni.

Én is hintáztatom a szénhidrát bevitelemet, különben egyáltalán nem fogyok, de nem ilyen mértékben.

Pl. nem esek kétségbe, ha megkívánom a mekis kaját két hetente egyszer. Elmegyek, megeszem, jól esik, de akkor aznap vacsorára már pl. csak valami nagyon gyengusz kalória tartalmú kaját eszek és odafigyelek, hogy utána jó pár napig kicsit visszafogottabban egyek.

Avagy ha ölni tudnék a csokiért, akkor megeszek egy szeletet bűntudat nélkül. Nem mindennap, de 2-3 naponta azt mondom ámen. A mérték a lényeg. Azzal, hogy sanyargatod magad és megvonod magadtól az evés élvezetét, csak kicsinálod magad lélekben, egy idő után megutálod az egészet, elgurul a gyógyszered és zabálni kezdesz.

A napi váltás helyett én inkább néhány naponta engednék meg magamnak egy kis szénhidrát kilengést. Természetesen mértékkel (nem 5-6 ezer kalóriákkal), majd visszaállnék a fogyáshoz szükséges kalóriamennyiségre.

Én így csinálom, fogyok és élvezem. Nem érzem kínzásnak így az életet, pedig alapvetően egészséges kajákon élek.

2019. febr. 28. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!