Ki mit tapasztalt a vercsoport dietarol?
Elöljáróban én is elmondanám, hogy okés a súlyom, sportolok, formás a testem.
Nekem egy orvos!!! barátom ajánlotta es adott listát.
0 Rh+ vagyok.
Nem különösebben foglalkoztam vele, de amit enélkül is tapasztaltam.
Nem bírom a tejet, tejtermékeket. Már gyerekkoromban kiütésekkel reagáltam rá, amit "kinőttem" de felnőttként puffafást, éles hasi fájdalmat okoznak. Pedig mindet imádnám enni.
Aztán ott a búza, zab. Ott valószínűleg a glutén a gond, mert szintén puffadás, hasfájás.
Burgonyát imádnám, de szintén nem bírom. Puffadás, éles hasi fájdalom.
Több gyümölcs is gondot okoz.
Azért írtam le, mert nem követem a diétát, de a testem negatív reakciói, megegyeznek a listán tiltott dolgokkal.
Erre utólag figyeltem fel.
Tehát én a tapasztalataim alapján azt mondom, igenis lehet alapja, nem legből kapott kitaláció.
Istenem de ennék egy kis petrezselymes, vajas, párolt újburgonyát.
Előző vagyok.
A hús nekem ajánlott imádom is!
A vércsoportdiéta egy minden tudományos alapot nélkülöző, számtalanszor megcáfolt táplálkozási irányzat.
Csak azért él még a köztudatban, mert pl. éppen a 0 vércsoportúaknak ajánlott diéta egész használható...
Ha nem bírod a tejtermékeket és a húst, hát ne edd őket. Ehetsz helyettük tojást vagy növényi fehérjeforrásokat.
Ha egészséges étrendet szeretnél, egyél sok zöldséget, kevés cukrot, lisztet, növényi olajat, feldolgozott ételt. Ha fogyni szeretnél, figyelj oda a makrókra, főleg a szénhidrátbeviteledre.
"0 Rh+ vagyok.
Nem különösebben foglalkoztam vele, de amit enélkül is tapasztaltam.
Nem bírom a tejet, tejtermékeket. Már gyerekkoromban kiütésekkel reagáltam rá, amit "kinőttem" de felnőttként puffafást, éles hasi fájdalmat okoznak. Pedig mindet imádnám enni.
Aztán ott a búza, zab. Ott valószínűleg a glutén a gond, mert szintén puffadás, hasfájás.
Burgonyát imádnám, de szintén nem bírom. Puffadás, éles hasi fájdalom.
Több gyümölcs is gondot okoz.
Azért írtam le, mert nem követem a diétát, de a testem negatív reakciói, megegyeznek a listán tiltott dolgokkal."
ÉN szintén 0-ás, RH+ vagyok
Nekem a tejjel, tejtermékekkell gluténnal, krumplival, gyümölcsökkel nincs bajom, söt éppen ezek azok, amiken élek (meg egy rakomány zöldségfélén), viszont a húst, tojástteljesen el kellett hagynom, mert folyamatosan rosszul voltam ezektöl.
Amióta kihagyom és föleg növényi táplálékot fogyasztok, azóta kimondottan javult az általános közérzetem is meg a súlyom is optimalizálódott.
Szóval szerintem ez csak divat-diéta, van, akinek bejön, van, akinek nem.
4. Én sem bírom a tojást. Sajnos. Tegnap ettem vacsorára, mert imádom minden formában, de reggel puffadás, éles hasi fájdalom.
Áh, ki érti ezt...
Én nagyon szerettem a tojást, tavaly egy ideig minden nap megettem kettöt három hétig - aztán az ügyeleten kötöttem ki eperohammal, és csak azután mehettem haza, miután megszabadítottak az epehólyagomtól.
A tojást továbbra is szeretem, de csak nagyon ritkán merek enni, akkor is rosszul érzem magam utána.
Mivel elötte sosem volt semmi bajom, de nem is igazán ettem tojást.
Aztán szükséges lett volna több fehérjét bevinni, és javasolták a tojást, mint jó fehérjeforrást. Tulajdonképpen már egy hét múlva voltak nem pontosan azonosítható tüneteim, és a harmadik hét végén lett a rohamom.
Az orvosok szerint ez okozhatta, mivel egybeesik a tojásfogyasztás és az epetünetek (ugyanis a korábbi "nem vagyok egészen jól" témák is szerintük egyértelmüen korai epeirritációra utaltak), és ezért kellett müteni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!