Ahogy oregszunk tenyleg csak hizni lehet?
EZ így nem igaz.
Ami igaz, az az, hogy idösebb korban könnyebben hízik az ember, mert kevesebb energiára van szüksége és jobban raktároz a szervezete.
De egy fiatal is kövér lesz, ha zabál, és egy idös(ebb) sem, ha odafigyel az evésre.
Másrészt meg sokat számít az életvitel, aki a TV elött vagy a kocsmában ül szabadidejében, az nagyonn eséllyel hízik el, mint aki aktív fizikailag, eleget/sokat sportol, mozog.
"Eröfeszítés nélkül" nem marad meg az alakod, oda kell figyelni valamennyire a bevitt kalóriákra illetve a megfelelö mozgásra.
Megörizni könnyebb az alakodat, mint visszakapni, ezért az elhízás elsö jeleinél - vagy még azelött - célszerü elkezdeni tenni ellene.
Nem azért hízunk mert öregszünk. Hanem azért mert idősebb korban amikor már minden fáj, az ember sokkal kevesebbet mozog, és az étkezés meg kicsit több lett. Magamon tapasztalom, pedig öregnek sem érzem magam.Mindig sportos, jó alakú voltam. 49 évesen odajutottam, hogy elhíztam. Oka egyszerű. Sokszor vannak ízületi gondjaim, sokszor annyira fáj a derekam, hogy mozdulni sem tudok. A rengeteg munkától néha betonból érzem a lábaimat. Így az életemből szép lassan lemaradt az aktív sportolás. Viszont az étkezés maradt a régiben, és sokszor rossz minőségű ételeket ettem. (hamburger, pizza , csokitorta) Eredmény, hogy majdnem 100 kilós lettem. De lassan 2 éve újra sportolok, újra figyelem mit eszek, és lefogytam 62 kilóra.
Mindig tőlünk függ, hogy mennyire híztunk, vagy fogyunk..
49/N
Egy logikai bukfenc van a kérdésedben!
Vannak olyan idősebb emberek, akiknek jó alakjuk van. De miért képzeled, hogy ők ezért nem tesznek erőfeszítést?
Pont hogy annak van jó alakja, aki sokat mozog, nemcsak háztól házig autóval közlekedik, munkahelyen a számítógép, otthon meg a tévé előtt ül.
Az viszont nagyon igaz, hogy sokkal-sokkal egyszerűbb a jó alakot megőrizni, mint a dagadt állapotról visszafogyni és azt megőrizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!