Baj ha nem azonos mennyisègű kcalt eszek naponta?
Pl egyik nap 1200, utàna 1800, aztán 1500 , megint 1500, aztán 1300 stb...
Befolyásol ez valamit? Csak arra figyelek hogy 1200-1800 között maradjak.
Nő vagyok, irodai munkàt végzem, heti 3-szor 45 perc futás, de ezen kívül SEMMI más. 10 kg-t szeretnék fogyni.
Ha nem ugyan azt eszed, eleg nehez pontosan ugyan annyi kcalt enni :)
Bar en 1450 es 1600 kozott szoktam enni, nagyobb kilengesem nincs.
Szeribtem bajnak nem baj, ja az 1800 pl olyan napon van, amikor futsz is.
Nem baj, ez nem akkora különbség, hogy egyik nap koplalj vagy76 másik nap brutálisan túledd magad, na az gond lenne, bár attól még én anno, amikor sokat fogytam, 2000 és 4000 kcal közt bárhol képes voltam enni, de ez utóbbi kirívó eset volt. Van, aki sokkal komolyabb túlevést is elvisel, de azért már az én szintem sem volt egészséges, ha bajom nem is lett tőle. Jó étrenden szerintem elég ritka a túlevés, nyilván vannak speckó esetek, nálam pl. karácsonyi fellépés utáni trakta tudta kiváltani ezt, akkor pedig már régen volt az étkezésem, tudtam enni, nem volt roppantul megterhelő. Ezt érzed, hogy az-e.
Mivel az aktivitásunk sem szokott pont egyforma lenni mindennap, s amúgysem vagyunk gépek, normális, hogy néha többet eszünk. Én hosszú, fárasztó túrák után automatikusan többet eszem, nem kirívóan, sokkal nagyobb deficitem lesz, mint bármikor máskor, de határozottan hiányérzetem lenne, ha keveset ennék, az olyankor koplalás szint.
Még az étrend is számíthat vagy hogy mikor eszel először, ha ez nem fix. Szerintem nagyon éhesen enni kell, ha kimerült a keret, ha nem, inkább másnap ügyeljünk jobban s mozogjunk többet, de éhesen lefeküdni sokunknak erősen ellenjavallt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!