Miért mondják, hogy könnyebb lefogyni, mint az elért súlyt megtartani?
Mert sokaknak tényleg így működik ez. Elszántan "keménykednek" egy ideig, az megy nekik, aztán visszatérnek a régi táplálkozásukhoz és könnyen visszahíznak.
Nekem súlyt tartani messze a legkönnyebb (de vékony még sosem voltam, majd meglátjuk, ott mi lesz), sem fogyni, sem hízni nem szokott sikerülni, max. csigatempóban és nagyon keményen igyekezve rajta. Mindig ilyen voltam, nagyon széles az a sáv, amiben stagnálok és átkozottul kemény dolog ezen kívül ennem.
Minél gyorsabb és radikálisabb egy fogyókúra, annál inkább természetellenesebb, "kiéheztetett" állapotba kerül a szervezet. És amikor végre ismét lehet enni, a szervezet őrült módon pótolni akarja a hiányt - pszichésen is!!!
Tehát ezért mondják azt, hogy a radikális fogyókúra nem célravezető.
Inkább saját tempóban, folyamatosan - tényleg hozzászokva a másmilyen ételekhez és mennyiségekhez.
Pontosan! Ezért szoktak egy diétát legalább 3-4 hónaposra tervezni. Heti 0,5-1 kg súlyvesztés lenne az ideális, mert az valóban a testzsírból megy le.
Nekem amíg fogyás volt, addig megszoktam, hogy nap 1400 kcal, és nincs bocsánat, szóval keményebben be tudtam taratni. Mióta súlytartáson vagyok egyrészt egyelőre úgy tűnik, hogy 1700 és 1800 kcal-al ugyanúgy tartom a súlyom, így nem tudom, melyik lehet a jó, lehet a kettő között vagyok, szóval szórakozni kell. A súlycsökkentés alatt tényleg tartottam a keretet, mostanság viszont van pár nap (nem sok, 2 hetente 1x), hogy lazulok, és jócskán túllépem.
Egyszerűen amíg fogyni kellett, akkor ott volt a cél, hogy x hónap múlva ennyi kiló szeretnék lenni, ez nagyon motiváló volt, de az kevésbé motiváló, hogy marha sok idő múltán is ennyi szeretnék lenni, nincs látványos kitűzött cél. Úgyhogy új célt kellett találnom, ami a futásban merül ki, most versenyzek magammal, hogy mennyi kilométert tudok lefutni. :)
Mert az emberek többsége fegyelmezetlen, élveteg.
Lekoplalja, vagy keservesen ész nélkül lediétázza a felesleget, de annyi tudatosság, fegyelmezettség már nincs benne, hogy úgy éljen tovább, hogy a forma megmaradjon.
Miért van ennyi kövér ember?
Mert az emberek ilyenek. Gyengék, tudatlanok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!