Magas fehérjetartalmú ételek? Többi lent
Sziasztok. Időszakos böjtölést alkalmazok,12:00-20:00-ig eszem, a többi böjt.
Makrotápanyagokat is számolom, ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Szóval egy nap nekem minimum 128g fehérjét, maximum 168g szénhidrátot és maximum 44g zsírt kellene bevinnem.
1hete csinálom, és azt vettem észre, hogy a zsír az nagyon hamar megtelik, de a fehérje ami fontos lenne, az sosem jön össze.
Milyen ételeket ajánlatok, amiknek magas a fehérjetartalma és alacsony a zsírtartalma?
Lehetőleg olyanokat írjatok, amik könnyen elkészíthetőek és mindenhol kaphatóak.
Ha lehet nem táplálékkiegészítőkkel akarom bevinni.
Válaszokat előre is köszi.
Csirkemell/pulykamell filé
sovány marha
sovány túró
tojásfehérje
(De egyébként 128 gr fehérje, az rengeteg... egy nagyon intenzíven sportoló élsportolónak talán szüksége van ennyire, de talán még neki sem.)
A zsír inkább minimum legyen annyi, sokkal alá ne menj, bár ahogy elnézem, nem teszed, amit megértek.
Ha jobb neked úgy, simán emelheted a zsírt, nem kötelező ilyen durván lent tartani, de ha okod van rá, nem szóltam.
Sovány húsok, tojásfehérje (porítva és rúdban is lehet kapni, ha nincs, aki megegye a sárgájákat), szója, hüvelyesek s egyéb zöldségek, ezekben alig van zsír. A soványabb tejtermékekben sincs sok, bár ilyen kis zsírkeretnél ott már ügyelni kell a mennyiségre. A fehérjeporral sincs baj egyébként, de én is szeretem normál ételből bevinni a dolgokat, csak éppen látom a létjogosultságát a kiegészítőknek is.
50 g zsír alá én nem mennék, az már önsanyargatás, és nem is egészséges.
Fehérjéből elég a zsírmentes testsúlykg * 1 g mennyiség. Sokkal ez fölé nem érdemes menni, mert az már nem fehérjeként hasznosul. Arról nem beszélve, hogy a fehérje zsír nélkül sokkal nehezebben emészthető (és nem ritkán ehetetlennek is érezzük, nem véletlenül).
A maradék kalóriát beviheted lassú felszívódású szénhidrátokból.
Bocs, hogy nem a konkrét kérdésre válaszoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!