2 napja olyan 400-600 kcal-t eszek, nem kívánok többet mert megtudtam h híztam és le szeretnék fogyni.10-12 kg mikorra megy le így?
"De ha nem tudok enni??"
Ez hülyeség. Tudsz enni, csak nem akarsz. Te írtad, hogy fogyni akarsz, gondolom azért nem eszel. Egyél csak, mert különben teljesen kicsinálod magad.
De tudsz enni, pont azért kell most fogynod.
Az lesz, hogy a 10 kilóból 5 kg lesz izom, 2 kg kaki, 2 kg víz és 1 kg zsír. Ha eddig 1800 kcal volt a szükségleted, ez innentől lecsökken 1400-ra, mivel tartalékol a tested és kevesebb rajtad az izom. Tehát életed végéig fogyózni fogsz, hogy ne hízz.
Ráadásul a 10 kg fogyás csak a mérlegen fog látszani, mivel zsírból ténylegesen csak 1 kiló megy le. A ruháidon se veszed észre, és más se fogja észrevenni. Pedig a fogyókúra legjobb része, amikor megdicsérik az új alakod.
A tested puhány lesz és gyenge, lötyögő comb, felkar, puhos has, lapos se.gg. Mivel izomból fogysz és nem zsírból.
Állandóan fáradt leszel, kedvetlen és éhes. Miközben győzködöd magad, hogy te nem tudsz enni. Anorexiás vagy bulímiás leszel. Fakó bőr, kevés haj, lógó mellek, mint egy 50 éves.
Szuper jó lesz! Ugye?
Vagy a másik lehetőség, hogy elkezdesz mozogni. Mindegy, hogy mit: tánc, zumba, lovaglás, úszás, foci, jóga, karate, gyaloglás, sziklamászás, biciklizés, tenisz, csak hogy párat említsek. Napi 500 kcal mínusz könnyen összejön. Mellette busz helyett séta, lift helyett lépcső, hétvégén tespedés helyett kirándulás, este tánc és buli, nyáron strand és úszás. Nem eszel zsíros, cukros xarokat, nem iszol üdítőt, fele annyit eszel vacsorára, mint ebédre, és tádámm: lemondás és szenvedés nélkül lehetsz életed végéig fitt és formás.
Onnan tudom, hogy az első felébe estem bele 14 évesen. 85 kiló lett a vége.
A második félével fogytam le 55 kilóra, amit évek óta tartok is.
De felőlem azt csinálsz, amit akarsz. .
Nem hiszem, hogy nem tudsz enni, bár ha nagyon megzakkantál lelkileg, akkor lehet, hogy nem ártana pszichológus (de 2 nap alatt ezt összehozni, mikor előtte is nyilván láttad magad, ez fura), de ha TÉNYLEG, benyomod az ételt és azonnal kihányod, akkor kössenek rád infúziót vagy valami.
Enni KELL. Rendesen, fogyáskor is. Ha ezt eddig nem tudtad, most megtudtad. A koplalás számos hátrányát nem ecsetelem, utánanézhetsz, de NE csináld.
Még ha picit gyorsítja is a fogyást (bár ha mozognál rendes evés mellé, ugyanott lennél, a hátrányok nélkül, bónusz előnyökkel, élvezetesebben és biztosabban), utána nehezebb dolgod lesz.
Így van. 3. nap még bírod, később feladod úgy is. Csináld normálisan, egyél 1200 kalóriát minimum. Ha tényleg van rajtad felesleg és nem 170 centis 60 kilós lányról beszélünk, akkor eddig sem volt akadály, hogy megedd a többet.
Ha így haladsz majd jól belassul az anyagcseréd és az is előfordulhat, hogy később ez így beáll, már alig tudsz enni kb 1000-1200 kalóriánál többet, mert akkor már raktároz a szervezeted.
De mi úgy sem tudunk rád hatni. Szóval a kérdésedre a válasz: 1kg zsír -7000 kalória.
Egyszer nem ettem közel 5 napig és 2 órát sétáltam naponta és nekem se lett semmi bajom (kíváncsi voltam, mi történik, poén volt, de amikor éhes lettem, abbahagytam)... Sok ember jóval hosszabban böjtöl gond nélkül. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy a tartós koplalás sosem okoz gondot...
2 nap után nem esik össze a legtöbb egészséges ember... Attól még ez idióta ötlet hosszútávon, ne játssz az egészségeddel.
"Ma 500-at ettem és voltam fél órát futni..és nincs bajom"
Majd lesz, te IDIÓTA!
A böjtölés és a koplalás között nagyon nagy a különbség! Sokkal jobban járnál, ha semmit nem ennél (böjt), mint hogy párszáz kalóriával éhezteted a tested (koplalás).
Előbbinek nagyon sok pozitív hatása van, úgymond újraindítja a testet, én rendszeresen csinálom. Utóbbi pedig csak kínozza a testet, ígérgeti a kaját, ami csak nem jön, és erre nem reagál jól a szervezet.
10-12 kiló zsírt nem lehet koplalással leadni, hidd el, én próbáltam. Fizikailag nem fogod bírni 2-3 kilónál tovább és feladod.
De tudod mit, csináld, legalább te is jó kis skinny fat leszel, és veled nekem eggyel kevesebb vetélytársam lesz húspiacon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!