Mikor hízik az ember?
Mert én amikor 50 kg voltam, koplaltam. (Egyszer mindenki kipróbálja és ên is olyan hülye voltam) 8 hónapig. 43 kgra lementem. Majd mindent össze-vissza ettem, rengeteg csokoládét nap mint nap, több mint 300g-ot.
Mostanra már normálisan eszem, de csontsovány vagyok. Vagy csak annak làtszom... Ha elkezdenék 1 kenyér helyett 2-őt enni, ebédre meg többet pl. 1 csirke helyett 2-őt akkor hízni fogok?
Nem sportolok és soha nem is csináltam. Elmondanátok hogy hogy megy az emberi szervezet/rendszer?
A normális válaszokat szívesebben olvasom...
15/l
Voltam 43 kg/155 cm
Most 46-47 kg/156 cm
Régebben mikor 50 kg voltam, rengeteget ettem. (Ebédnél 2-3 csirkecomb egy csomó körettel makd minden nap egy tál édesség; teasütemény)
Hagynom kellett volna igaz az akkori súlyomat? Lelassult az anyagcserém? Hogy tudhatom meg?
Elmondom hogy pl. Mit szoktam enni egy átlagos napon;
Reg; sajtos pogi v. Kenyér
Eb; lehetőségek; egy tányér főzelék, leves. Vagy 5-6 kanál köret+1 hús (karaj, csirke, hal)
Uzsi; 1 banán, 1 alma. Van mikor+yogjurtot eszem. Vagy néha édességet kávéval;süteményt egy gyümölcs helyett.
Vacsi; 1 kenyér, vagy vmi péksütemény.
Csak ennyit...
Igen. Ha többet eszel, hízni fogsz. De tartsd észben, hogy hízni nehezebb, mint fogyni. Ha 7000 kalória minuszban vagy egy héten, akkor heti 1kg-t fogysz. Viszont ha heti +7000 kalóriát eszel, azaz napi +1000-t, akkor a matek szerint ugye kéne híznod 1kg-t. Csakhogy a "felesleges" kalóriák nem mind hasznosulnak. A szervezeted egy részüket elhasználja, mint hőenergia, vagy csak simán a kaja egy része emésztetlenül távozik a szervezetedből.
Kitartással és sok kajával viszont tudsz hízni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!